Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Kusje voor popje
Boek

Kusje voor popje (2018)/ Ria Tuenter, eindredactie: Joyce de Schepper ; fotografie: Jurgen Pillen, Ingrid Sweers, Stan Bouman, Ilse de Graaf, Matthijs Groot Nibbelink, Roel Kleinpenning, Simone Overbeek, Aaldert Schippers, Ria Tuenter

Verhalen over een vrouw die eerst zelfstandig woont, maar door haar dementie opgenomen moet worden in een verzorgingstehuis waar ze ten slotte overlijdt.

Aanwezigheid

Recensie

Een verhalenbundel als vervolg op 'Mam raakt kwijt'*. In het eerste deel wordt beschreven hoe de moeder van de auteur steeds meer vergeet en opgenomen wordt in een verpleeghuis. In dit tweede deel kan de lezer volgen hoe het met haar moeder gaat in haar nieuwe huis en hoe ze ten slotte overlijdt. Het wordt beschreven vanuit het perspectief van de dochter, die beschrijft hoe haar moeder steeds meer gaat dementeren en terugkeert in haar herinneringen. Daarbij is een popje de grote steun voor haar moeder. Geschreven in korte hoofdstukken, die steeds een afgerond geheel vormen. Daarbij komen thema's aan bod als ruzie met een medebewoner, genieten van muziek, samen foto's kijken, op bezoek in het grand café. Herkenbare situaties voor kinderen en ouders in deze levensfase en situaties. Bevat ook een tekst van een kleinzoon en enkele kleurenfoto's. Ontroerende en ook soms humoristische verhalen, geschreven in een vlotte stijl.

Specificaties

Nederlands | 9789492723178 | 95 pagina's

Titel Kusje voor popje
Auteur Ria Tuenter
Secundaire auteur Joyce de Schepper ; Jurgen Pillen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Zelhem : Het Boekenschap, 2018
Overige gegevens 95 pagina's - illustraties - 20 cm
ISBN 9789492723178
PPN 416326374
Rubriekscode 324
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moeder-dochter relatie; Verhalen ; Dementerende ouderen; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Dementie