In de schaduw van de storm
Boek

In de schaduw van de storm ([2018])/ Connilyn Cossette, vertaling [uit het Engels]: Joeky Janusch

Een jonge Egyptische vrouw reist samen met het volk Israel door de woestijn en leert voor vroedvrouw, maar dan gebeurt er iets waardoor alles verandert en ze geconfronteerd wordt met haar verleden.

Aanwezigheid

Recensie

Na haar ontsnapping aan de farao reist de Egyptische Shira nu samen met het volk Israël door de woestijn. Haar moeder wil dat ze weefster wordt, net als vele vrouwen in haar voorgeslacht, maar Shira wordt liever vroedvrouw. Als zich de kans aandient om een vroedvrouw te helpen bij een bevalling, grijpt ze die met beide handen aan, waarna ze besluit het vak te leren. Maar dan gaat het mis tijdens een bevalling en wordt ze verraden, met als gevolg dat de Israëlitische vrouwen afstand van haar nemen en Shira wordt geconfronteerd met een pijn uit haar verleden. De reis van het volk Israël door de woestijn is op alle vlakken intrigerend en biedt meer dan genoeg stof voor een goede roman. Dat bewijst de auteur met dit tweede boek. Ondanks de niet zo soepele vertaling boeit het verhaal van a tot z; al zal dat vooral gelden voor gelovige lezers. De omgeving wordt voor je ogen geschilderd, de personages komen tot leven en er wordt op een mooie manier duidelijk gemaakt dat het belangrijk is om anderen en jezelf te vergeven. Tweede deel in de serie 'Uit Egypte', over het volk Israël dat door de Sinaï-woestijn reist. Gaat nagenoeg verder waar het eerste deel - 'Verbonden met de sterren'* - ophield.

Specificaties

Nederlands | 9789064512551 | 344 pagina's

Titel In de schaduw van de storm
Auteur Connilyn Cossette
Secundaire auteur Joeky Janusch
Type materiaal Boek
Uitgave Doorn : Uitgeverij Het Zoeklicht, [2018]
Overige gegevens 344 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Shadow of the storm. - Grand Rapids, Michigan : Bethany House Publishers, (c)2016. - (Out from Egypt ; 2)
ISBN 9789064512551
PPN 416620108
Genre bijbelse roman - protestants milieu
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Uit Egypte
Boek

Uit Egypte (2017-...)

vol. deel 2
Uitgeleend
Connilyn Cossette