De geheime brieven
Boek

De geheime brieven ([2018])/ Jane Gardam, vertaald [uit het Engels] door Gerda Baardman en Kitty Pouwels

Twee verhalen, de een over drie bejaarde rechters en een verdwenen monnik en de ander over een studente en een professor die beiden in Jane Austen zijn geïnteresseerd.

Aanwezigheid

Recensie

Uitgave met twee korte verhalen in de Broekzakbibliotheek van Uitgeverij Cossee. In het eerste gaan drie succesvolle tachtigjarige rechters in Dorsetshire in de stromende regen, beschermd door paraplu's naar hun vrouwelijke kennis Dulcie. Zij geeft een feest voor haar neef, monnik Ambrosius bij de Jezuïeten, die naar het eiland Skelt gaat vertrekken. Als er wordt aangebeld en Dulcie de deur gaat openen, komt ze alleen en betraand terug en zien ze een jonge man kletsnat weggaan. De drie rechters sturen paraplu's naar het klooster op Skelt, maar daar is geen Ambrosius bekend. Dit verhaal bevat personages uit de Old Filth-trilogie waarmee de auteur groot succes heeft. Het tweede verhaal gaat over Annie, die als twintigjarige studente door professor Shorty werd begeleid bij haar project over Jane Austen, waarin hijzelf ook geïnteresseerd was. Ze ontmoet hem nog regelmatig. Als zijn derde vrouw Lois plotseling overlijdt, vraagt hij aan Annie in Devonshire brieven van Jane Austen te halen die te koop zijn aangeboden. Hij weet niet dat de brieven al generaties lang ongeopend in Annies familie zijn. Als Annie ze van haar oudtante krijgt, besluit ze de brieven te verbranden. Boeiende gegevens, maar niets wordt uitgewerkt. Het open einde laat veel vragen onbeantwoord.

Specificaties

Nederlands | 9789059367630 | 94 pagina's

Titel De geheime brieven
Uniforme titel Cossee Broekzakbibliotheek De mensen van Privilege Hill De geheime brieven
Auteur Jane Gardam
Secundaire auteur Gerda Baardman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cossee, [2018]
Overige gegevens 94 pagina's - 17 cm
Annotatie Op omslag: Cossee Broekzakbibliotheek - Bevat: De mensen van Privilege Hill. - Vertaling van: The people on Privilege Hill. - London : Chatto & Windus, 2007 ; De geheime brieven. - Vertaling van: The Sidmouth letters. - London : Hamish Hamilton, 1980
ISBN 9789059367630
PPN 41080844X
Genre verhalenbundel - psychologische roman
Taal Nederlands