Darwins peepshow
Boek

Darwins peepshow wat geslachtsdelen onthullen over evolutie, biodiversiteit en onszelf (2018)/ Menno Schilthuizen, illustraties binnenwerk Jaap Vermeulen

Overzicht van de grote en soms bizarre variatie in dierlijke geslachtsorganen vanuit evolutionair gezichtspunt, met veel aandacht voor seksuele selectie en soortvorming.

Recensie

Een boek over mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen bij dieren (inclusief de mens). Niet alleen de uitwendige kenmerken worden beschreven, maar ook het functioneren en het bijbehorende gedrag. Veel aandacht is er voor de betekenis van de enorme variatie in het dierenrijk. De auteur, hoogleraar evolutiebiologie en ook verbonden aan Naturalis, behandelt het onderwerp vanuit de achtergrond van de evolutietheorie (zie titel) en gaat daarbij in op seksuele selectie en de betekenis van de grote variatie voor fitness en soortvorming. De schrijver weet uit de veelheid van informatie een duidelijke samenhang te schetsen. Een goed, helder en soms geestig geschreven boek dat veel lezers zal interesseren. Bevat afbeeldingen in zwart-wit. Voorzien van uitgebreide verantwoording en literatuurlijst en een register. Heruitgave met gewijzigd omslag.

Specificaties

Nederlands | 9789046706671 | 351 pagina's

Titel Darwins peepshow : wat geslachtsdelen onthullen over evolutie, biodiversiteit en onszelf
Auteur Menno Schilthuizen
Secundaire auteur Jaap Vermeulen
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Olympus, 2018
Overige gegevens 351 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie 1e druk: Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact ,2014 - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789046706671
PPN 413355055
Rubriekscode 573.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seksualiteit; Evolutie
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Seksualiteit