Canada
Boek

Canada (2018)/ vertaling [uit het Engels] en redactie: Pieter Streutker, redactie en bewerking: Jeanet Liebeek, Monique van der Burg-Klein ; eindredactie: Sunniva Schouten-van Zomeren

Recensie

Zeer verzorgd en informatief, zo kunnen in feite alle delen van de Insight Guides worden gekenschetst. Reisgidsen uit deze serie lezen als een roman en zijn voorzien van mooie kleurenfoto's. Met behulp van gekleurde balken bovenaan de pagina's wordt steeds een ander deel van het boek aangegeven. Oranje geeft geschiedenis, bevolking en Canadese karakteristieken weer, en paars staat voor wetenswaard, thema's en beschrijvingen van de provincies. Gele balken geven de pagina's met de praktische reisinformatie aan, waarin van alles is te lezen over vervoer, accommodatie, restaurants en klimaat. Ook worden hier handige adressen genoemd. Lezenswaardig zijn vooral de speciale themapagina's over onder meer rodeo's en de geboorte van het dominion Canada. Deze reisgids beschrijft een land waar folklore, rust en natuur hoog in het vaandel staan. Voorzien van uitklapbare voor- en achterflap met kaart en plattegrond en register. Deze druk is volledig bijgewerkt.

Specificaties

Nederlands | 9789066554689 | 396 pagina's

Titel Canada
Secundaire auteur Andrew Eames ; Magdalena Helsztynska-Stadnik ; Pieter Streutker ; Jeanet Liebeek
Type materiaal Boek
Editie 10e druk;
Uitgave Lochem : Uitgeverij Cambium B.V., 2018
Overige gegevens 396 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 23 cm
Annotatie De oorspronkelijke Engelse editie "bouwt voort op de vorige druk, die onder leiding van Andrew Eames en Hilary Cunnungham is samengesteld en volledig is bijgewerkt met dank aan Magdalena Helsztynska-Stadnik." - 1e druk Nederlandse uitgave: Zeewolde : Cambium, 1995 - Met index, literatuuropgave - Vertaling van: Insight Guide Canada. - APA Publications Ltd., (c)2018. - Oorspronkelijke uitgave: 1986. - (Insight guides)
ISBN 9789066554689
PPN 412518147
Rubriekscode Canada 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Canada; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Canada

Relaties/Serie

Cambium reisgidsen
Boek

Cambium reisgidsen (1991-...)

vol. Canada
Uitgeleend
Insight guides
Boek

Insight guides (1991-...)

vol. Canada
Uitgeleend