De kleine waaromwolf
Boek

De kleine waaromwolf ([2018])/ Sylvia Englert, met illustraties van Sabine Dully ; vertaling [uit het Duits]: Sandra C. Hessels ; redactie en productie: Vitataal

Finn vindt het saai dat hij elke dag alleen naar school moet lopen. Op een dag ontmoet hij een pratend wolfje. Dit waaromwolfje stelt hem de gekste vragen, waardoor de wandelingen naar school toch nog leuk worden. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Finn moet elke dag naar school lopen: twintig minuten heen en ook weer twintig minuten terug. Hij vindt er niks aan en heeft al vaak gevraagd om een step zodat hij sneller is, maar die mag hij nog niet. Dus loopt hij elke dag saai in zijn eentje heen en weer. Op een dag ontmoet hij een pratend wolfje, de kleine waaromwolf. Die stelt heel veel vragen over de gekste dingen en Finn moet al zijn fantasie gebruiken om antwoorden te bedenken. Maar dat is geen probleem, want dingen verzinnen kan Finn als de beste. De wolf is blij met Finns uitleg over de halfzus, snoepjesregen, rechte bananen, de hik, waakhonden, groene poep en nog veel meer onderwerpen en Finn is blij met zo'n nieuwsgierige vriendje. Het leest als vijftien korte verhalen met wisselende onderwerpen. Het tempo ligt hoog, maar de gedachtekronkels van Finn zijn goed te volgen en zullen kinderen die graag fantaseren zeker aanspreken. Achter in het boek staat de echte uitleg van Finns bedenksels. Mooi verzorgde uitgave, ruime bladspiegel. Veel speelse illustraties in zowel kleur als zwart-wit. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048316021 | 128 pagina's

Titel De kleine waaromwolf
Auteur Sylvia Englert
Secundaire auteur Sabine Dully ; Sandra Hessels
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 128 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Der kleine Warumwolf. - München : Knesebeck GmbH & Co., (c)2016
ISBN 9789048316021
PPN 413301591
Thematrefwoord Fantasievriendjes
Taal Nederlands