Nacht in het poppenhuis
Boek

Nacht in het poppenhuis (2018)/ Thé Tjong-Khing & Anna Woltz

Willemina pakt stiekem een hond uit het mooie poppenhuis van haar tante en breekt zijn staart af. Als ze de hond 's nachts probeert te lijmen gebeurt er iets vreemds. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Willemina gaat logeren bij haar tante. In de mooiste kamer van het statige herenhuis staat een schitterend poppenhuis. Willemina mag het niet aanraken, maar doet het toch. Ze breekt de staart af van het hondje. 's Avonds laat wil ze de staart plakken. Als het in het grote huis net zo laat is als op de klok in het poppenhuis, bevindt Willemina zich plots als indringer in het poppenhuis. De wisselende stemmingen van het meisje komen goed tot uiting in dit spannende verhaal. De logeerpartij van Willemina wordt een avontuurlijke belevenis waarin ze moet tonen dat ze vastberaden, dapper en slim kan zijn. Het verhaal speelt zich af in de 18e eeuw, waarin de burgerij zich met koetsen verplaatste, in herenhuizen woonde en als pronkstuk in huis een kostbaar poppenhuis bezat. De grote, sprookjesachtige illustraties geven perfect de sfeer weer. Ze zijn romantisch, statig en expressief. Dit kunstboek kwam tot stand in samenwerking met het Gemeentemuseum in Den Haag, naar aanleiding van een tentoonstelling. Een fijne kennismaking met poppenhuizen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025874841

Titel Nacht in het poppenhuis
Auteur Thé Tjong-Khing
Instelling /Gemeentemuseum Den Haag
Secundaire auteur Anna Woltz
Type materiaal Boek
Editie Tweede, herziene druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2018 - Den Haag : Gemeentemuseum
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Illustraties Thé Tjong-Khing ; tekst Anna Woltz - Uitgave in samenwerking met Gemeentemuseum Den Haag - 1e druk: 2011
ISBN 9789025874841
PPN 413353516
Genre historische roman
Thematrefwoord Poppenhuizen ; Nederland; 18e eeuw
Taal Nederlands