De zee
Boek

De zee ([2017])/ concept: Jacques Beaumont, tekst: Emmanuelle Lepetit ; tekeningen: Lucile Ahrweiller ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Anja De Lombaert

Waarom kunnen vissen onder water ademen? Waar leven de pinguins? In spreekwolkjes stellen kinderen allerlei vragen over de zee. Antwoorden via kleurenfoto's en -illustraties en korte teksten. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rijk geïllustreerde uitgave over alles wat maar met de zee te maken heeft. In veertien hoofdstukken wordt aandacht besteed aan o.a. verschillende soorten zeeën, getijden, de dieren die er leven en wat de mens uit de zee haalt. Een bepaald (deel)onderwerp is lastig te zoeken, want zowel een inhoudsopgave als register ontbreken. Speelse, vrij drukke lay-out met veel duidelijke kleurenfoto's en -tekeningen. Daarbij of daarin staan korte teksten in witte of zwarte letters van verschillende grootten. Ze zijn niet overal even duidelijk leesbaar door het soms kleine formaat of de gekleurde achtergrond. De informatie is juist en uitgebreid. De teksten, die ook moeilijke woorden bevatten, zijn geschikt voor kinderen van 8-11 jaar. Maar het uiterlijk van de uitgave, met een gewatteerd omslag, zet je op het verkeerde been. De tekeningen, met name de vele getekende poppetjes met praatwolkjes die in de foto's staan, zullen veel kinderen kinderachtig vinden. Tekeningen in een meer realistische stijl hadden een beter effect gehad. Maakt deel uit van de serie 'Wist je dit'*. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463079594 | 45 pagina's

Titel De zee
Auteur Emmanuelle Lepetit
Secundaire auteur Jacques Beaumont ; Lucile Ahrweiller ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Parijs : Fleurus, [2017] - Antwerpen : Ballon Media nv
Overige gegevens 45 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: La mer. - Paris : Fleurus Éditions, (c)2013. - (Pour les enfants)
ISBN 9789463079594
PPN 413708705
Rubriekscode 568.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeeën
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Zeeën

Relaties/Serie

Wist je dit?
Boek

Wist je dit? (2015-...)

vol.
Uitgeleend