Star Wars voor beginners
Boek

Star Wars voor beginners (Januari 2018)/ geschreven door Christian Blauvelt, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Richard Borgman ; redacteuren: Ruth Amos, Natalie Edwards, Ben Francon Davies, David Fentiman, Katy Lennon, Eleanor Rose

Naslagwerk over de Star Wars-films, met een schematische samenvatting van elk verhaal en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit naslagwerk valt van alles te lezen over de Star Wars-films. De inhoudsopgave is compleet en duidelijk en geeft een goede indruk van de structuur van het verhaal en het boek. Elk hoofdstuk is volgens een vast stramien opgebouwd. De hoofdstukken over de verschillende episoden beginnen steeds met de rubriek 'In sneltreinvaart'. Dit is een schematische samenvatting van het verhaal met korte teksten. De rubrieken zijn veelal opgebouwd uit vragen met een kort antwoord waarna de langere uitleg volgt. De veldslagen zijn ook schematisch in beeld gebracht met foto's en uitleg. Achter in het boek staan een woordenlijst, quotes, uitspraakregels en de index. De begintekstjes kunnen lastig zijn voor jonge lezers door de vele begrippen uit de filmindustrie, maar verder is de tekst goed leesbaar. De lay-out is verzorgd en kleurrijk, er zijn veel kleurenfoto's opgnomen, maar de achtergrond is hier en daar wat vlekkerig. Veel foto's zijn klein afgedrukt en door het kleurgebruik niet heel duidelijk. Beginnende liefhebbers van Star Wars krijgen door dit heldere naslagwerk heel veel nuttige informatie over dit sf-verhaal. Voor fans vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030503521 | 199 pagina's

Titel Star Wars voor beginners
Auteur Christian Blauvelt
Secundaire auteur Richard Borgman ; Ruth Amos
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Meis & Maas, Januari 2018
Overige gegevens 199 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: Star WarsTM made easy. - Dorling Kindersley Limited, (c)2018
ISBN 9789030503521
PPN 416695515
Rubriekscode Verenigde Staten 798.43
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Star Wars-films; Encyclopedieën
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Speelfilms