Once upon a time. 6: Het complete zesde seizoen
DVD

Once upon a time. 6: Het complete zesde seizoen ([2018])/ Edward Kitsis

De sprookjesfiguren die vastzitten in het dorpje Storybrooke bereiden zich voor op de grote strijd tegen de duistere krachten. Als ze die winnen, zullen ze eindelijk 'lang en gelukkig' leven. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Seizoen 6 (2016-2017) van de ABC-televisieserie die werd bedacht en geschreven door Edward Kitsis en Adam Horowitz, die eerder al samenwerkten in 'Lost'. In de hoofdrol Jennifer Morrison, bekend als dokter Cameron in de serie 'House'. Een aantal sprookjesfiguren zit door de vloek van Sneeuwwitjes stiefmoeder Regina vast in 'onze realiteit' in het fictieve, maar aardse dorpje Storybrooke in de staat Maine. De meeste sprookjesfiguren zijn zich niet bewust van hun lot, maar de vloek kan gebroken worden door Emma Swan, de volwassen dochter van Sneeuwwitje en haar prins. Ze wordt geholpen door haar zoon Henry, die ze als baby afstond voor adoptie en die in het bezit is van een magisch sprookjesboek. In dit seizoen worden de bewoners van Storybrooke bedreigd door Evil Queen, de slechte helft van Regina en door Mr. Hyde, die is ontsnapt uit The Land of Untold Stories. De personages bereiden zich voor op de lang aangekondigde 'Final battle' tegen de duistere krachten, als ze deze strijd winnen zullen ze eindelijk 'lang en gelukkig' leven. Alle verhaallijnen worden afgesloten, het zevende en laatste seizoen is een 'reboot' met een nieuwe verhaallijn rond een volwassen Henry en zijn dochter Lucy. Uitgezonden op Net5. 22 afleveringen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 8717418510725

Titel Once upon a time. 6: Het complete zesde seizoen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Eagle Egilsson ; Ginnifer Goodwin ; Jennifer Morrison
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : ABC studios, [2018]
Overige gegevens 6 dvd-video's (22 × ongeveer 41 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Ginnifer Goodwin, Jennifer Morrison, Lana Parilla, Josh Dallas. - Regisseurs onder andere: Eagle Egilsson. - Engels gesproken, Duits of Frans nagesynchroniseerd, 4 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : ABC Studios, (c)2016-2017 - Bevat ook onder andere: Documentaires ; Audiocommentaar ; Verwijderde scènes
ISBN 8717418510725
PPN 416839371
Genre science-fiction
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Engels