De dieren uit het Hakkebakkebos
DVD

De dieren uit het Hakkebakkebos ([2018])/ regie: Rasmus A. Sivertsen, Nederlandse versie Wim Pel Productions

Maarten Bosmuis, Klaasje Klautermuis en de andere kleine dieren in het bos maken een nieuwe wet: alle dieren moeten vrienden zijn en mogen elkaar niet meer opeten. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stop-motion-animatiefilm van Rasmus Sivertsen (Solan & Ludwig; Pelle en de dierenrovers), gebaseerd op boeken* van de in Noorwegen zeer bekende Thorbjørn Egner. In het Hakkebakkebos wonen veel verschillende dieren. Ze hebben een fijn leven, maar de kleine dieren moeten steeds oppassen dat ze niet worden opgegeten door de grote, zoals Rein de Vos, IJge de Egel en Mevrouw de Uil. Daarom maken Maarten Bosmuis, muzikant Klaasje Klautermuis en de andere kleine dieren een nieuwe wet: alle dieren moeten vrienden zijn en mogen elkaar niet meer opeten. Vooral Rein de Vos heeft het daar erg moeilijk mee. De recensenten geven 2 1/5 -3 sterren. Eric le Duc (Telegraaf 14-12'-17) vindt de animatie wat houterig en ziet een 'overdaad aan moralistische blije liedjes'. Berend Jan Bockting (Volkskrant 14-12-'17) concludeert: '(...) braaf, zachtmoedig en opgewekt filmvoer voor de allerjongsten, geanimeerd met liefdevolle stop-motion'. Genomineerd voor Beste Kinderfilm door de Cinekid Jury. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983967304

Titel De dieren uit het Hakkebakkebos
Uniforme titel Dyrene i Hakkebakkeskogen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Instelling /Wim Pel Productions
Secundaire auteur Rasmus A. Sivertsen ; Thorbjoern Egner
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (75 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlands gesproken - Gebaseerd op de boeken van Thorbjørn Egner - Videoversie van de film: Noorwegen : Qvisten animation, 2016 - Oorspronkelijke titel: Dyrene i Hakkebakkeskogen
ISBN 8711983967304
PPN 416916260
Taal Nederlands