Verraad op de basis
Boek

Verraad op de basis ([2014])/ Dixie Dansercoer & Reina Ollivier, tekeningen: Robbert Damen

Emma (12) mag een maand als jonge wetenschapper naar Antarctica. Ze gaat er het smelten van het ijs onderzoeken. Maar het lijkt erop of iemand met de resultaten knoeit. Met Layar-app. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De 12-jarige, Belgische Emma mag een maand als jonge wetenschapper naar de (echt bestaande) Prinses Elisabethbasis op Antarctica. Ze gaat er het smelten van het ijs onderzoeken. Het gaat haar prima af en ze brengt goed nieuws de wereld in met haar metingen dat het ijs weer aangroeit. Maar zijn die metingen wel betrouwbaar? Er gebeuren in ieder geval vreemde dingen op de basis. In het team van de vier jonge wetenschappers leidt dat tot veel verdenking en geheimen. Maar Emma zou geen wetenschapper zijn als ze niet het naadje van de kous wilde weten. In dit ik-verhaal, geschreven onder toeziend oog van de bekende Vlaamse Poolreiziger Dixie Dansercoer, winnen de feitjes het van de fictie. Elke gebeurtenis wordt aangegrepen voor een - op zich interessant, maar het verhaal onderbrekend - klein college, inclusief tips om thuis aan de stop van de klimaatopwarming mee te werken. Nadat het verhaal steeds meer detectivetrekken heeft gekregen, volgt een veel te snelle ontknoping. Eerste deel van een serie over de poolgebieden, waarin Emma de hoofdrol blijft spelen. Inclusief Layar-app waarmee je de afbeeldingen met je mobiel kunt scannen, waarna je een bijbehorend filmpje te zien krijgt. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044822113 | 126 pagina's

Titel Verraad op de basis
Auteur Dixie Dansercoer
Secundaire auteur Reina Ollivier ; Robbert Damen
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, [2014]
Overige gegevens 126 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Colofon vermeldt: idee en beeldmateriaal; Dixie Dansercoer ; tekst: Reina Ollivier. - Op omslag: scan de foto's met je smartphone voor uniek beeldmateriaal
ISBN 9789044822113
PPN 377226262
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Milieu ; Antarctica
Taal Nederlands