Spanning in Groenland
Boek

Spanning in Groenland ([2017])/ Dixie Dansercoer & Reina Ollivier, illustraties: Wilbert van der Steen

Emma (12, ik-figuur) en haar vrienden gaan voor klimaatonderzoek naar de Inuit in Groenland. Hun onderzoek wordt gesaboteerd en ze komen in gevaar. Met veel informatie en augmented reality via Layer-app. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

In het kader van een wetenschapsproject gaat Emma (12, ik-figuur) samen met drie andere jongeren naar Groenland voor een klimaatonderzoek. Ze maken kennis met de lokale bevolking, de Inuit. Voor hun project doen ze onderzoek naar de effecten van de klimaatopwarming op de jacht en naar de afvalverwerking in het poolgebied. Hoewel ze vriendelijk worden ontvangen, wordt hun onderzoek gesaboteerd en komen ze in een gevaarlijke situatie terecht. Eenvoudig verhaal met toegankelijk taalgebruik en een enigszins snelle ontknoping. Bevat veel informatie over de lokale situatie en de gewoonten en gebruiken. Het verhaal wordt ondersteund door kleine grijze tekeningen en beeldmateriaal van de Vlaamse poolreiziger en auteur (augmented reality met behulp van de app Layar en een mobiele telefoon). Korte hoofdstukken. De informatieve weetjes zijn in afwijkend lettertype gedrukt. Zelfstandig te lezen vijfde deel uit een serie* over de poolgebieden. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044829808 | 182 pagina's

Titel Spanning in Groenland
Auteur Dixie Dansercoer
Secundaire auteur Reina Ollivier ; Wilbert van der Steen
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2017]
Overige gegevens 182 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Idee en beeldmateriaal: Dixie Dansercoer ; tekst: Reina Ollivier. - Op omslag: scan de foto's met je smartphone voor uniek beeldmateriaal
ISBN 9789044829808
PPN 409077828
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Milieu ; Eskimo's
Taal Nederlands