Zeehond in nood
Boek

Zeehond in nood ([2018])/ Sarah Bosse, met illustraties van Tina Schulte ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Evelyn Onink-Middelbeek

Elisa mag met de oom van haar vriendin Laura mee om zeehonden vanuit een opvangcentrum terug te brengen naar zee. Een tijdje later ziet ze een zeehond vlak bij de duinen liggen. Ze voelt direct dat er iets mis is. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Elisa woont bij haar oom en tante op een waddeneiland. Ze heeft het er erg naar haar zin. Ze verzorgt de pony Luna, waarop ze ook de duinen doorkruist, heeft een leuke vriendin en voelt zich thuis op het strand en aan zee. Op een dag mag ze met de oom van Laura mee om zeehonden vanuit een opvangcentrum terug te brengen naar zee. Een tijdje later ziet ze een zeehond vlak bij de duinen liggen. Ze voelt direct dat er iets mis is. Dit gemakkelijk lezende derde deel uit de serie 'Mijn pony en ik'* heeft alles wat veel meisjes in een boek zoeken: een beetje avontuur, lieve zeehondjes, en een pony die je alles kan toevertrouwen. Elisa's persoonlijke situatie, haar moeder is dood en daarom woont ze tijdelijk bij haar oom en tante, komt in het eerste deel van de serie aan bod, maar wordt in dit deel slechts aangestipt. Nu lezen we maar af en toe iets over Elisa's gevoelens. De personen hebben niet echt een uitgewerkt karakter. Het verhaal heeft niet veel diepgang, maar zal toch veel meisjes aanspreken. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044749243 | 95 pagina's

Titel Zeehond in nood
Auteur Sarah Bosse
Secundaire auteur Tina Schulte ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 95 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Duitse uitgave: Münster : Coppenrath Verlag GmbH en Co., (c)2015
ISBN 9789044749243
PPN 417150849
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's ; Zeehonden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn pony en ik
Boek

Mijn pony en ik (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Sarah Bosse