Gevaar in de duinen
Boek

Gevaar in de duinen ([2018])/ Sarah Bosse, met illustraties van Tina Schulte ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Evelyn Onink-Middelbeek

Elisa woont bij haar oom en tante op een eiland. Tijdens een rit op haar pony ontmoet ze een stel vervelende jongens. Wat moet ze doen als ze later op het strand merkt dat een van de jongens in nood verkeert? Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Elisa woont noodgedwongen bij haar oom en tante op een eiland. Ze moet erg wennen aan haar nieuwe omgeving, maar vindt het heerlijk om samen met haar pony op pad te gaan. Daarbij ontmoet ze op een dag een stel vervelende jongens. Wat moet ze doen als ze tijdens een rit op het strand merkt dat een van de jongens in nood verkeert? Elisa loopt tegen verschillende problemen aan. Laat ze zich bang maken na een vervelende ervaring tijdens een eerdere rit? Wat kan ze doen als ziet dat eilandgasten zich slecht gedragen in de natuur? En is ze haar oude vriendinnen ontrouw als ze vriendschap sluit met een klasgenootje op haar nieuwe school? De schrijfster weet een compleet, mooi afgerond verhaal neer te zetten. Haar hoofdpersoon toont dat ze door de juiste beslissingen te nemen groeit. De royale regelafstand, de eenvoudige, maar niet kinderachtige zinnen en de vele zwart-witillustraties maken het verhaal ook voor nog niet erg ervaren lezers plezierig leesbaar. Deel uit de serie 'Mijn pony en ik'* over Elisa en haar pony. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044749229 | 95 pagina's

Titel Gevaar in de duinen
Auteur Sarah Bosse
Secundaire auteur Tina Schulte ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 95 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Duitse uitgave: Münster : Coppenrath Verlag GmbH en Co., (c)2014
ISBN 9789044749229
PPN 417150954
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn pony en ik
Boek

Mijn pony en ik (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Sarah Bosse