Een vriendin voor Elisa
Boek

Een vriendin voor Elisa ([2018])/ Sarah Bosse, met illustraties van Tina Schulte ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Evelyn Onink-Middelbeek

Elisa (8) heeft een moeilijk jaar achter de rug. Haar moeder is overleden. In de zomervakantie gaat ze logeren bij haar oom en tante op een waddeneiland. In de duinen vindt ze een pony waarmee ze vriendschap sluit. Maar op een dag is de pony verdwenen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Elisa (8) heeft een moeilijk jaar achter de rug. Haar moeder is overleden. In de zomervakantie gaat ze logeren bij haar oom en tante die een hotel hebben op een waddeneiland. Tot haar schrik ontdekt ze dat haar vader, zonder overleg met haar, heeft besloten dat ze bij haar oom en tante blijft wonen. Boos loopt ze weg en vindt een pony in de duinen. Hier kan ze haar verdriet kwijt. Tot overmaat van ramp, blijkt deze pony van het eiland weg te gaan. Eerste deel uit de serie 'Mijn pony en ik'*. Een mooi, invoelbaar verhaal over het verdriet dat Elisa is overkomen. Herkenbaar is ook het troost zoeken bij een dier, in dit geval de pony die zij Luna noemt. De bladspiegel is royaal, ruime regelafstand en groot lettertype. De vele met grijstinten ingekleurde pentekeningen zijn ietwat statisch, maar passen goed bij de tekst. Het taalgebruik is soms ietwat pathetisch. Een verhaal voor meisjes vanaf ca. 8 jaar die houden van gevoelig geschreven verhalen.

Specificaties

Nederlands | 9789044749236 | 95 pagina's

Titel Een vriendin voor Elisa
Auteur Sarah Bosse
Secundaire auteur Tina Schulte ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 95 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Duitse uitgave: Münster : Coppenrath Verlag GmbH en Co., (c)2014
ISBN 9789044749236
PPN 417150997
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord Rouwproces ; pony's ; Vakanties
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn pony en ik
Boek

Mijn pony en ik (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Sarah Bosse