Ramp op de Noordpool
Boek

Ramp op de Noordpool ([2017])/ Dixie Dansercoer & Reina Ollivier, illustraties: Wilbert van der Steen

Voor de laaste expeditie varen Emma (12, ik-figuur) en haar vrienden langs de ijsformaties bij de Noordpool. Ze verzamelen zo veel mogelijk gegegevens, maar hun onderzoek wordt gesaboteerd. Met veel informatie en augmented reality via Layer-app. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Emma vaart met haar vrienden Svea en Antonio langs de ijsformaties bij de Noordpool. Ze maken de noordwestelijke doorvaart en verzamelen onderweg zo veel mogelijk wetenschappelijke gegevens. Maar tijdens de reis hebben ze veel pech en er zijn onverwachte hindernissen. Het vermoeden is dat hun twee medeonderzoekers Don en Igor er iets mee te maken hebben. Als ze vastlopen in het ijs en moeten overnachten bij de Canadese Inuit, ontdekken ze een bewegende ijsberg. Maar dan worden Svea en Antonio ontvoerd... Zesde en laatste deel uit de serie 'De coole avonturen van Emma Dewit*. Vlot leesbaar verhaal in korte hoofdstukken, waarin herhaaldelijk wordt verwezen naar eerdere delen. Voor lezers zonder voorkennis is het daardoor minder goed te volgen. De milieuboodschap ligt er dik bovenop. De stukjes informatie die Emma in haar schriftje schrijft geven de lezer extra informatie over het gebied. Met enkele zwart-witillustraties en foto's die met behulp van de app Layer tot leven gebracht kunnen worden. Dit verlevendigt het verhaal. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044831337 | 183 pagina's

Titel Ramp op de Noordpool
Auteur Dixie Dansercoer
Secundaire auteur Reina Ollivier ; Wilbert van der Steen
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2017]
Overige gegevens 183 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Idee en beeldmateriaal: Dixie Dansercoer ; tekst: Reina Ollivier. - Op omslag: scan de foto's met je smartphone voor uniek beeldmateriaal
ISBN 9789044831337
PPN 413346218
Genre avonturenroman - detectiveroman
Thematrefwoord Milieu ; Reizen ; Natuur ; Eskimo's
Taal Nederlands