Honden van Riga
Boek

Honden van Riga ([2018])/ Henning Mankell, uit het Zweeds vertaald door Cora Polet

Nadat aan de Zweedse kust twee lijken zijn aangespoeld, ontdekt inspecteur Wallander dat de mannen afkomstig zijn uit Letland.

Aanwezigheid

Recensie

Aan de Zweedse kust spoelt een vlot met twee lijken aan. De politie staat voor een raadsel. Als gebleken is dat het om twee Letten gaat, komt een inspecteur uit Letland assistentie verlenen. Na zijn terugkeer wordt hij in Riga vermoord. Inspecteur Wallander gaat op zijn beurt de Letse politie assisteren, maar komt terecht in een land dat worstelt met de restanten van het communisme: de democratie is nog zwak, bedreiging en geweld zijn normale methodes, net als afluisteren en schaduwen. Wallander wordt weinig wijzer, maar sluit wel vriendschap met de weduwe van de vermoorde inspecteur. Bij een volgend, geheim bezoek komt hij erachter wat voor krachten er in Letland actief zijn om de overgang naar democratie te verhinderen. Een verrassende thriller, vanwege de plaatsen waar de handeling zich afspeelt. Het beeld van Letland in 1992 (het jaar dat het boek in Zweden werd uitgegeven) is overtuigend en reëel: de chaos in het van de Sovjet Unie afgescheiden land met een hoog percentage Russische inwoners is voelbaar. De angst, onzekerheid en vastberadenheid van de Letten ook. In dat opzicht dus een opmerkelijke roman, goed verteld bovendien en met een sympathieke hoofdpersoon. Tweede deel in de 'Inspecteur Wallander-reeks'.

Specificaties

Nederlands | 9789044540437 | 316 pagina's

Titel Honden van Riga
Auteur Henning Mankell
Secundaire auteur Cora Polet
Type materiaal Boek
Editie 24ste druk;
Uitgave [Amsterdam] : De Geus, [2018]
Overige gegevens 316 pagina's - 20 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Breda : De Geus, 1998 - Vertaling van: Hundarne i Riga. - Stockholm : Ordfronts Förlag, 1992
ISBN 9789044540437
PPN 416448410
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Letland
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Inspecteur Wallander-reeks
Boek

Inspecteur Wallander-reeks (1999-...)

vol. 2
Uitgeleend
Henning Mankell