Grote uitvindingen in 30 seconden
Boek

Grote uitvindingen in 30 seconden de wetenschap, technologie en economie achter belangrijke uitvindingen ([2018])/ eindredactie David Boyle, met bijdragen van David Boyle, Judith Hodge, Diana Rawlinson, Andrew Simms ; illustraties Steve Rawlings ; vertaling [uit het Engels]: Debby Nieberg

Vijftig uitvindingen die van groot belang zijn geweest in de geschiedenis, van ijzer en de luchtband tot de gloeilamp en de anticonceptiepil.

Recensie

Dit boek behandelt de vijftig belangrijkste uitvindingen uit de geschiedenis. Het bevat zeven delen waarin de uitvindingen worden gecategoriseerd: Grondstoffen, Bouw & techniek, Geneeskunde en gezondheid, Transport & locatie, Economie & energie en tenslotte Dagelijks leven. Iedere categorie begint met een woordenlijst met korte uitleg. Iedere uitvinding wordt in twee kantjes behandeld. Het linker blad bevat de beschrijving van de uitvinding, leesbaar in dertig seconden. Daaromheen kortere stukjes: een schets van de uitvinding in een zin, biografische informatie over de uitvinder en een overzicht dat de uitvinding in een ander perspectief zet. De rechter bladzijde bevat een foto-collage die de uitvinding illustreert. Het boek bevat bijdragen van vier auteurs. Redacteur Boyle heeft diverse geschiedenisboeken op zijn naam staan en is ook adviseur (geweest) van het Britse Parlement en ministerie van EZ. Een leuk boek om door te kijken en mogelijk inspiratie op te doen om zich ergens verder in te verdiepen.

Specificaties

Nederlands | 9789463590075 | 160 pagina's

Titel Grote uitvindingen in 30 seconden : de wetenschap, technologie en economie achter belangrijke uitvindingen
Secundaire auteur David Boyle ; Steve Rawlings ; Debby Nieberg
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, [2018]
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: 30-second great inventions. - Quarto Publishing plc, (c)2018
ISBN 9789463590075
PPN 416369138
Rubriekscode 640.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Uitvindingen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Uitvindingen