Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Koraal
Boek

Koraal ([2018])/ Mari Schuh, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: Pam Thierry

Hoe zien koralen eruit en waarom? Lees ook wat ze eten en hoe ze leven. Met aandacht voor het bedreigde koraalrif en grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat zijn koralen en herken je ze? Deze vragen worden beantwoord in dit deel van de reeks 'Leven onder de zeespiegel'*. Daarnaast wordt in het handzame boek besproken welke soorten er zijn, waar ze hun voedingsstoffen vandaan halen en wordt de levensloop van koraal besproken. Er is ook kort aandacht voor koraalriffen, het nut hiervan en bedreiging door vervuiling en visserij. De onderwerpen zijn verdeeld over vier hoofdstukken. Op elke bladzijde staat bij een grote kleurenfoto of andere illustratie een tekst van enkele zinnen in vrij grote letters. Het taalgebruik is vrij eenvoudig. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in de woordenlijst achterin uitgelegd. Regelmatig is een detail van een foto uitgelicht in een kader, met daarbij aanvullende informatie. De oranje pagina's en de andere kleuraccenten geven het geheel een vrolijke uitstraling. Een goed verzorgde uitgave vol boeiende informatie, met verwijzingen naar enkele boeken, websites en een beknopt register. Een van de weinige uitgaven over koraal(riffen). Geschikt voor lezers van ca. 8 t/m 10 jaar, ook voor hen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463411431 | 24 pagina's

Titel Koraal
Auteur Mari Schuh
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Corals. - Bellwether Media, Inc., (c)2017. - (Ocean life up close)
ISBN 9789463411431
PPN 413999548
Rubriekscode 578.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Koraalriffen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Koraalriffen

Relaties/Serie

Leven onder de zeespiegel
Boek

Leven onder de zeespiegel (2018-...)

vol.
Uitgeleend