Knappe kunst-kapsels
Boek

Knappe kunst-kapsels ([2017])/ Kip van Troje, fotografie: Erwin Reyskens

Leer hoe je uitbundige feestkapsels maakt. Met weetjes, gedichten, taalspelletjes en veel kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kip van Troje is een toneelgezelschap dat voorstellingen op locatie verzorgt. Een van deze voorstellingen is 'Poëtisch kapsalon', waarbij acteur-kappers en grimeurs kinderen en volwassenen de meest fantastische kapsels aanmeten en hen tegelijkertijd vermaken met liedjes, gedichten en woordspelletjes. Uit deze voorstelling is dit boek voortgekomen. Het bevat instructies voor uitbundige feestkapsels met bloemen, bladeren, vogels, vlinders, kerstballen enz. Niet om dagelijks mee over straat te lopen, maar absolute blikvangers op een gemaskerd bal, cosplay party of kinderfeestje. De modellen zijn oud en jong, vrouw en man (bekijk ook zeker de met klimop versierde baard!), de kapsels zijn geïnspireerd op thema's als piraten, de Mexicaanse 'día de muertos' en de seizoenen. Verspreid door het boek staan interessante weetjes over o.a. haarverzorging, de geschiedenis van kapsels, kammen en borstels. Ook vind je er gedichtjes, raadsels en (soms wat flauwe) taalspelletjes die het wellicht beter doen als ze live voorgedragen worden. Royaal formaat uitgave, verzorgd uitgegeven met veel mooie kleurenfoto's en een speelse vormgeving. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490738365 | 93 pagina's

Titel Knappe kunst-kapsels
Instelling Kip van Troje
Secundaire auteur Erwin Reyskens ; Michelle Klewer
Type materiaal Boek
Uitgave Tollembeek : De Draak, [2017]
Overige gegevens 93 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Omslagtitel. - Pagina 5 vermeldt: Michelle Klewer en Tine Hofman zijn de drijvende krachten achter dit mooie werk
ISBN 9789490738365
PPN 413915212
Rubriekscode 615.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haardrachten
PIM Rubriek Uiterlijk
PIM Trefwoord Haar