Novitiate
DVD

Novitiate ([2018])/ written and directed by Maggie Betts

Begin jaren zestig ten tijde van het Tweede Vaticaans Concilie worstelt een novice met haar geloof, haar seksualiteit en de veranderingen binnen de katholieke kerk.

Recensie

Debuutfilm van Margaret Betts met in de hoofdrol nieuwkomer Margaret Qualley en als bekendste speler Melissa Leo (Snowden; Frozen river). In 1964 in Tennessee kiest de 17-jarige Cathleen tegen de zin van haar alleenstaande, vrijgevochten moeder voor een leven in het klooster. Zij en de andere nieuwe meisjes krijgen in het klooster te maken met strenge regels en worstelen met hun geloof en hun seksualiteit. Moeder-overste Marie St. Clair (Leo) is streng en meedogenloos voor de meisjes, maar is ook bang dat door de hervormingen na het Tweede Vaticaans Concilie haar gezag en manier van leven verloren zullen gaan. Humo (humo.be) schrijft: '(...) Klinkt als droge kost? Dat valt reuze mee. Zonder pompeus te worden brengt regisseur Margaret Betts de spirituele zoektocht van haar personages tot leven. Melissa Leo trekt alle aandacht naar zich toe, maar het is de schitterende Qualley die de film draagt.' Winnaar van de Speciale Juryprijs op het Sundance Festival voor Beste debuut.

Specificaties

Engels | 8712609639179

Titel Novitiate
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Maggie Betts ; Margaret Qualley ; Melissa Leo
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Sony Pictures Home Entertainment, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (118 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Margaret Qualley, Melissa Leo, Diana Aggron, Julianne Nicholson. - Engels gesproken, Frans en Duits nagesynchroniseerd, in meerdere talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Maven Pictures, 2017
ISBN 8712609639179
PPN 41678383X
Genre rooms-katholiek milieu
Thematrefwoord Nonnen ; Tweede Vaticaans concilie ; Jaren zestig
Taal Engels