L.M. Montgomery's Anne of Green Gables 2
DVD

L.M. Montgomery's Anne of Green Gables 2 the good stars ([2018])/ directed by John Kent Harrison

Het weesmeisje Anne (bijna 13) woont bij Marilla en Matthew op de boerderij. Haar impulsieve aard brengt haar vaak in problemen. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Tweede deel* van een nieuwe verfilming van het klassieke kinderboek uit 1908 van Lucy M. Montgomery. Het weesmeisje Anne (opnieuw Ella Ballentine) is een paar jaar geleden geadopteerd door broer en zus Matthew en Marilla Cuthbert en woont bij hen op de boerderij op Prins Edwardeiland. Inmiddels is ze bijna dertien en krijgt te maken met zaken die bij het volwassen worden horen. Bovendien komt ze door haar fantasievolle aard en spontane gedrag soms in problemen, maar ze leert ook steeds van haar fouten. Anne heeft een haat-liefde verhouding met klasgenoot en concurrent Gilbert, die haar vriendschap met boezemvriendin Diana onder druk zet. Met haar nieuwe lerares Miss Stacy (Natalie Lisinska) krijgt ze een goede band. Emily Ashby (commonsensemedia.org) schrijft dat de film, als middelste deel in een trilogie, minder sterk is dan deel 1, maar zeker onderhoudend voor de fans. Zij geeft 4 sterren en concludeert: 'Ultimately this is a thoughtful coming-of-age story with excellent messages about family and friendship.' Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Engels | 8711983967489

Titel L.M. Montgomery's Anne of Green Gables 2 : the good stars
Uniforme titel Anne of Green Gables 2 The good stars
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur John Kent Harrison ; Ella Ballentine ; Sara Botsford ; Martin Sheen ; L.M. Montgomery
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Ella Ballentine, Sara Botsford, Martin Sheen. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het een boek van L.M. Montgomery - Videoversie van de film: Canada : Breakthrough Entertainment, (c)2016
ISBN 8711983967489
PPN 416861849
Genre historische roman
Thematrefwoord Weeskinderen ; Canada; 19e eeuw
Taal Engels