De familie Slim
DVD

De familie Slim ([2018])/ een film van Roy Poortmans

De familie Slim is een echt uitvindersgezin. Wanneer zij ontvoerd worden door een jaloerse concurrent moet Max zijn familie redden. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Familiefilm van Roy Poortmans (Sinterklaas & Diego: Het geheim van de ring) met onder anderen Harry Piekema, Tatum Dagelet en Najib Amhali. Max is het jongste kind van de familie Slim. Zijn ouders en oudere zus Vera zijn succesvolle uitvinders, maar de uitvindingen van Max mislukken steeds. Wanneer de familie een uitnodiging krijgt voor een groot uitvindersfestival, besluit Max alleen thuis te blijven. De andere familieleden worden echter ontvoerd door een jaloerse concurrent en nu moet Max hard werken aan zijn eigen uitvinding om hen te redden. De recensenten geven 2 of 3 sterren. André Waardenburg (NRC 5-12-'17) noemt de film flauw, kluchtig en krukkig geacteerd. Pauline Kleijer (Volkskrant 7-12-'17) is milder: '(...) De uitwerking oogt wat knullig, wat waarschijnlijk te danken is aan het bescheiden budget waar regisseur Roy Poortmans het mee moest doen. Ook het scenario lijkt soms met plakband aan elkaar te hangen. Toch komen de makers ermee weg, dankzij aanstekelijk acteerwerk en genoeg geestige invallen.' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983967472

Titel De familie Slim
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Roy Poortmans ; Harry Piekema ; Tatum Dagelet ; Matheu Hinzen
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 78 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Harry Piekema, Tatum Dagelet, Matheu Hinzen, Sara Dol. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland : Just Productions, (c)2017
ISBN 8711983967472
PPN 416861148
Thematrefwoord Uitvindingen
Taal Nederlands