Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Water
Boek

Water ontdek, knutsel en experimenteer! ([2017])/ Isabel Thomas, Pau Morgan, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Sabine Van Humbeeck

Lees van alles over water en doe allerlei proefjes met zelfgemaakte voorwerpen. Met veel kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'Wondere wereld' worden kinderen aangemoedigd om de wereld om hen heen van dichtbij te ontdekken. Dit deel gaat over water. Aan de hand van eenvoudige teksten maar vooral veel gekleurde illustraties met eenvoudige, herkenbare personen en objecten maakt de doelgroep, 8-11-jarigen, door lezen, kijken en doen kennis met verschillende aspecten van water. Vormen van water, wolken kijken, een regenmeter maken, de waterkringloop, een waterfilter maken, water op planeten en de geheimen van de diepzee zijn een greep uit de speelse en uitgebreide inhoud. De teksten zijn kort en niet moeilijk. De personen op de tekeningen vullen op een speelse manier met behulp van woorden in een tekstballon, de inhoud aan. Moeilijke woorden worden achterin verklaard. In een apart kader staat wat nodig is voor experimenten of een knutsel. Een inhoudelijk interessant en met veel zorg uitgegeven boekje dat op een veelzijdige manier het onderwerp water belicht. In dezelfde uitvoering verschijnt 'Wind'*. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook geschikt voor moeizame lezers..

Specificaties

Nederlands | 9789463079761 | 63 pagina's

Titel Water : ontdek, knutsel en experimenteer!
Auteur Isabel Thomas
Secundaire auteur Pau Morgan ; Sabine Van Humbeeck
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Klavertjevier, [2017]
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Tekst: Isabel Thomas, illustraties: Pau Morgan - Met register - Vertaling van: Water. - QED Publishing, (c)2016. - (What on earth?)
ISBN 9789463079761
PPN 416424597
Rubriekscode 568
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Water; Experimenten
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Water

Relaties/Serie

Wondere wereld
Boek

Wondere wereld (2017-...)

vol.
Uitgeleend