De mooiste woestijnen
Boek

De mooiste woestijnen ([2018])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Cecile Bolwerk ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Ben en zijn hond Polo reisden langs de mooiste woestijnen van de wereld. Lees hun blogs over hete en koude woestijnen, zandstormen en het ontstaan van nieuwe woestijnen. Met grote foto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ben Blog en hond Polo zijn op reis geweest langs de mooiste woestijnen van de wereld. In blogposts en blog-weetjes doen ze verslag van hun tocht. Ze vertellen over o.a. hete en koude woestijnen, stenen, zandstormen, een wadi en het ontstaan van nieuwe woestijnen. In vogelvlucht lees je wat woestijnen zijn en wat daar leeft en groeit. Korte zinnen en grote letters maken de tekst makkelijk leesbaar. Vetgedrukte woorden staan in de woordenlijst achterin. De paginagrote en kleinere kleurenfoto's sluiten goed aan bij de tekst. Ondanks de we-vorm blijft de vertelstijl van Ben en Polo vrij feitelijk en zakelijk. De getekende figuurtjes die op elke spread zijn afgebeeld, zullen jonge kinderen wel aanspreken. Er wordt globaal kennisgemaakt met de woestijnen. Een wereldkaart wordt hierbij node gemist. Verwarrend is dat soms de blog en een weetje op één spread betrekking hebben op verschillende landen cq werelddelen. Bevat een quiz, woordenlijst, tips voor boeken en filmpjes op websites en een register. Deeltje in de serie 'Op ontdekking met Ben en Polo'* van de uitgebreide reeks 'Lees mij!' met keurmerk Makkelijk lezen. Er is ook een reeks 'Op wereldreis met Ben en Polo'. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463412230 | 32 pagina's

Titel De mooiste woestijnen
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Cecile Bolwerk ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten Leur : Ars Scribendi bv, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Exploring deserts. - Capstone, (c)2014
ISBN 9789463412230
PPN 413999793
Rubriekscode 567.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Woestijnen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Woestijnen

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Op ontdekking met Ben en Polo
Boek

Op ontdekking met Ben en Polo (2016-...)

vol.
Uitgeleend