Alarm op Spitsbergen
Boek

Alarm op Spitsbergen ([2016])/ Dixie Dansercoer & Reina Ollivier, illustraties: Wilbert Van Der Steen

Bij een miniklimaattop op Spitsbergen wijzen Emma en haar vrienden op de luchtvervuiling door steenkoolmijnen. Met een expedietie willen ze hun standpunt ondersteunen, maar daar proberen mijnwerkers een stokje voor te steken. Met veel informatie en codes voor Layar-app. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De drie 12-jarige 'wetenschappers', Emma Dewit (ik-figuur), de Zweedse Svea en Antonio uit Italië gaan in dit vierde deel van de serie 'De coole avonturen van Emma Dewit'* als gastsprekers naar een miniklimaattop op Spitsbergen. Ze pleiten daar voor het gebruik van alternatieve energie en wijzen op de luchtvervuiling door de aanwezige steenkoolmijnen. Als zij een mini-expeditie organiseren om hun standpunt te ondersteunen, worden zij gedwarsboomd en komen hun levens in gevaar. Het stramien van de serie blijft hetzelfde: een eenvoudig verhaal waarin een stukje tamelijk gekunstelde spanning zit, maar dat vooral gevuld is met veel informatie over het milieu, in dit geval op Spitsbergen. De Vlaamse poolreiziger Dansecoer zorgde voor de juistheid van de informatie en de bijzondere foto's en filmpjes die door middel van de te downloaden app Layar 'tot leven gescand' kunnen worden (augmented reality). Het taalgebruik in deze verder wat stijve uitgave is populair en niet moeilijk, de informatie interessant en zeker passend bij de doelgroep. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044827491 | 142 pagina's

Titel Alarm op Spitsbergen
Auteur Dixie Dansercoer
Secundaire auteur Reina Ollivier ; Wilbert van der Steen
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2016]
Overige gegevens 142 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Idee en beeldmateriaal: Dixie Dansercoer ; tekst: Reina Ollivier. - Op omslag: scan de foto's met je smartphone voor uniek beeldmateriaal
ISBN 9789044827491
PPN 403950279
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Milieu
Taal Nederlands