Eerste leespret voor meisjes
Boek

Eerste leespret voor meisjes vrolijke verhaaltjes voor beginnende lezers ([2015])/ Walter Oliviers, met tekeningen van Daniëlle Roothooft

Prinses Lies woont met haar vader koning Jan Drie in slot Fijn. Ze kust een pad en vecht met een draak. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Een bundeling van vier eerder los verschenen verhalen over prinses Lies. Ze woont met haar vader koning Jan Drie in slot Fijn. In het eerste verhaal gooit ze vieze spullen uit haar raam, maar dan komt er een rommelbeest. In het tweede verhaal kust ze een kikker die achtereenvolgens verandert in een aap, rat, vis en mug. Daarna krijgt ze een stiefmoeder en -zusje en ten slotte verslaat ze een draak. De sprookjesachtige verhalen zijn spannend en vol humor geschreven. Ze hebben soms verrassende wendingen. Ieder verhaal bevat korte hoofdstukken met enkelvoudige zinnen die gemiddeld uit zes woorden bestaan. Deze zijn eenlettergrepig en maximaal van het type MKMM, AVI-M3. Het laatste verhaal is qua begrijpelijk lezen iets moeilijker. Elke zin begint op een nieuwe regel en er wordt geen gebruikgemaakt van hoofdletters, wel van leestekens. Op elke bladzijde staat een kleurenillustratie die het verhaal prima ondersteunt. Ze zijn simpel van vorm en lopen soms over beide pagina's. Felroze omslag* met een nietszeggende titel. Aantrekkelijk voor meisjes vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044742886

Titel Eerste leespret voor meisjes : vrolijke verhaaltjes voor beginnende lezers
Auteur Walter Oliviers
Secundaire auteur Daniëlle Roothooft
Type materiaal Boek
Uitgave [Aartselaar] : Deltas, [2015]
Overige gegevens 128 ongenummerde pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789044742886
PPN 393329135
Genre sprookjes - verhalenbundel
Thematrefwoord Sprookjesprinsessen
Taal Nederlands