Paniek aan boord
Boek

Paniek aan boord ([2015])/ Dixie Dansercoer & Reina Ollivier

Emma en haar vrienden gaan onderzoek doen naar de invloed van toerisme op afgelegen gebieden, waarbij ze in spannende avonturen belanden. Met veel informatie en codes voor Layar-app. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Derde deel uit de serie 'De coole avonturen van Emma Dewit'*, naar een idee van de Vlaamse poolreiziger Dansercoer. Los te lezen van de vorige delen. Emma (ik-figuur) en haar 'wetenschappelijke' team (in dit deel bestaand uit Svea uit Zweden, Antonio uit Italië en haar vriendje Mikkie uit Nederland) beleven een spannend avontuur op een cruiseschip in Antarctica. Allen zijn ongeveer 13 of 14 jaar. Zij gaan onderzoek doen naar de invloed van toerisme op afgelegen gebieden, waarbij de jongeren in spannende avonturen belanden, met een wat abrupt einde en een wat onwaarschijnlijke plot. Het verhaal wordt ondersteund met foto's (met weinig contrast afgedrukt) en beeldmateriaal van Dansercoer ('augmented reality' met behulp van de app Layar en een mobiele telefoon). Het verhaal wordt regelmatig onderbroken voor weetjes en onderzoeken omtrent de ecologische voetafdruk. Door het kinderlijke taalgebruik en de manier van omgang van de hoofdpersonen met volwassenen, is het boek vooral geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044826357 | 123 pagina's

Titel Paniek aan boord
Auteur Dixie Dansercoer
Secundaire auteur Reina Ollivier
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2015]
Overige gegevens 123 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Idee en beeldmateriaal: Dixie Dansercoer ; tekst: Reina Ollivier. - Op omslag: scan de foto's met je smartphone voor uniek beeldmateriaal
ISBN 9789044826357
PPN 397255233
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Milieu
Taal Nederlands