Dreiging op de toendra
Boek

Dreiging op de toendra ([2015])/ Dixie Dansercoer & Reina Ollivier, tekeningen: Robbert Damen

Emma (12, ik-figuur) mag met Svea en Antonio naar Canada voor WWF-rangers om onderzoek te doen naar de invloed van klimaatverandering op ijsberen. Ze beleven er spannende avonturen. Met veel informatie en codes voor Layar-app. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Drie twaalfjarige 'wetenschappers', Emma de Wit (ik-figuur), de Zweedse Svea en Antonio uit Italië doen, als team voor de WWF-Rangers, met een gids aan de Hudsonbaai onderzoek naar de invloed van klimaatverandering op het leven van ijsberen. Hiervoor krijgen die na verdoving een halsbandje. Dat onderzoek loopt niet van een leien dakje: de filmpjes die de drie maken worden op vreemde wijze gewist, ze mogen niet gaan en staan waar ze willen en ze komen in gevaarlijke situaties terecht. Actievoerders protesteren tegen de halsbandjes. En is die gids wel te vertrouwen? De tekst wordt vaak onderbroken door informatie over ijsberen (soms in de vorm van een dialoog van met elkaar pratende beren!). Dat gebeurt ook in het verhaal zelf, waardoor het geheel een boek in het zogenaamde faction-genre wordt, wat voor de doelgroep wel ten koste gaat van de spanning. De Vlaamse poolreiziger Dansecoer zorgde voor de juistheid van de informatie en de bijzondere foto's en filmpjes die door middel van de te downloaden app Layar 'tot leven gescand' kunnen worden (augmented reality). Vervolg op 'Verraad op de basis'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044823950 | 157 pagina's

Titel Dreiging op de toendra
Auteur Dixie Dansercoer
Secundaire auteur Reina Ollivier ; Robbert Damen
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2015]
Overige gegevens 157 pagina's - tekeningen - 22 cm
Annotatie Colofon vermeldt: idee en contacten; Dixie Dansercoer ; tekst: Reina Ollivier. - Op omslag: scan de foto's met je smartphone voor uniek beeldmateriaal
ISBN 9789044823950
PPN 384070116
Genre detectiveroman
Thematrefwoord IJsberen ; Milieu ; Canada
Taal Nederlands