De kleurendief
Boek

De kleurendief een boek over depressie (2014)/ geschreven door Andrew Fusek Peters & Polly Peters, geïllustreerd door Karin Littlewood ; vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Een jongen (Ik-figuur) vertelt dat zijn vader op een dag ineens heel verdrietig was. Hij zei dat alle kleuren ineens waren verdwenen. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties om uit te leggen wat depressiviteit inhoudt. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Een jongen (ik-persoon) ziet zijn vrolijke, actieve vader veranderen in een verdrietige, teruggetrokken man die nergens meer plezier in heeft en zich voor iedereen afsluit. Als één van de ouders in een diepe depressie terecht komt, is dat ingrijpend voor het hele gezin. Dit royale prentenboek heeft tot doel begrip te kweken voor deze vaak onbegrepen ziekte en de gevoelens van angst, eenzaamheid en schuld (de zoon is bang dat hij iets verkeerd heeft gedaan) te verminderen. Naarmate de ziekte zich voortsleept, ziet de jongen de kleur uit zijn vaders leven verdwijnen en zijn gedrag veranderen. De ontroerende illustraties over twee volledige pagina's drukken met hun ingetogen kleurschakeringen, sprekende gezichtsuitdrukkingen en houdingen en het wisselend perspectief zowel pijn en onmacht als hoop en verlangen uit. In een rustig deel van de illustraties staat een beknopte tekst in een vrij grote letter. Het verhaal is gebaseerd op ervaringen van de mannelijke auteur. Dit mooi uitgevoerde grote prentenboek is geschikt voor ouders, verzorgers en leerkrachten om samen met kinderen vanaf ca. 5 jaar te lezen, te bekijken en van gedachten te wisselen.

Specificaties

Nederlands | 9789462020795

Titel De kleurendief : een boek over depressie
Auteur Andrew Fusek Peters
Secundaire auteur Polly Peters ; Karin Littlewood ; Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoetermeer] : NBD Biblion, 2014
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: The colour thief. - London : Wayland, 2014
ISBN 9789462020795
PPN 375714901
Rubriekscode 322.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen KOPP-kinderen ; Depressiviteit
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord KOPP-kinderen