Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De strijdmagiër
Boek

De strijdmagiër ([2018])/ Taran Matharu, uit het Engels vertaald door Henny van Gulik ; kaart binnenwerk Malgorzata Gruzka

Fletcher en zijn vrienden zijn op weg naar hun eigen wereld. Wilde demonen, Wyvernrijders en orks dwarsbomen hen. Zullen ze in Hominum aankomen? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het team van vijf vrienden onder leiding van Fletcher en geflankeerd door diverse demonen, waaronder zijn eigen onafscheidelijke demon Ignatius, zijn in de ether op weg naar hun eigen wereld: Hominum. Ze reizen op het schild van een reusachtige amfibische schildpad. Talloze ontberingen en gevechten overlevend, keren ze terug in hun eigen dimensie. Fletcher smeedt een hechte club van elfen, dwergen en mensen zodat alle geledingen vertegenwoordigd zijn en er geen onderlinge verdeeldheid, lees oorlog, tussen de groeperingen ontstaat. Zo'n 150 man worden gerekruteerd, zodat de verwachte aanval van vijandige orks onder leiding van albino-ork Khan gepareerd kan worden. Bij de beslissende aanval krijgen ze onverwachte hulp. De afloop is niet bepaald verrassend, de weg ernaartoe boeiend beschreven. Het begin en het eind zijn actierijk. Derde en laatste deel* van een trilogie, ook als drieluik te lezen en niet zelfstandig. Net als de vorige twee boeken is het omslag uitnodigend. Fijne serie voor fantasyliefhebbers vanaf ca. 15 jaar, waarbij ook oudere lezers zullen genieten van dit fantasierijke verhaal over oorlog, vrede en verdraagzaamheid.

Specificaties

Nederlands | 9789000359714 | 397 pagina's

Titel De strijdmagiër
Auteur Taran Matharu
Secundaire auteur Malgorzata Gruzka ; Henny van Gulik
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Best of YA | Van Goor, [2018]
Overige gegevens 397 pagina's - kaart - 24 cm
Annotatie Vertaling van: The battlemage. - London : Hodder Children's Books, (c)2017. - (Summoner ; #3)
ISBN 9789000359714
PPN 413368572
Genre science-fiction
Thematrefwoord Demonen ; Magie ; Fantasiewezens ; Weeskinderen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Summoner
Boek

Summoner (2017-...)

vol. bk. 3
Uitgeleend
Taran Matharu