Dagboek van een taekwondomeester
Boek

Dagboek van een taekwondomeester (2018)/ Shamini Flint, illustraties van Sally Heinrich ; vertaling [uit het Engels]: Toos IJdema

Marcus (10, ik-figuur) houdt niet van sport. Zijn vader wil dat hij taekwondo leert om zich te verdedigen tegen pesters. Dagboek met veel weetjes over taekwondo. Met veel stripachtige illustraties in zwart-wit. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Marcus Davids (10, ik-figuur) houdt van rekenen, niet van sport. In dit tweede deel* over de antiheld vindt zijn vader het beter dat hij, na zijn voetbalavontuur uit deel 1, op taekwondo gaat zodat hij zich kan verdedigen tegen de pesters in zijn klas. Maar ook bij deze sport is hij voortdurend de pineut. Hij snapt weinig van de voor hem zweverige taal van zijn taekwondomeester. Hij vermijdt het vechten maar wordt dan uitgedaagd door de nieuwe jongen uit zijn klas die toevallig de Hulk heet en ook nog eens de zwarte band heeft. Marcus vraagt hulp aan zijn nieuwe vriend JT. Dagboekverhaal dat wat lay-out betreft meelift op andere dagboekseries: weinig tekst, korte zinnen, makkelijk taalgebruik en heel veel zwart-witte stripachtige illustraties. Het verhaal zelf is eenvoudig en makkelijk te volgen. Door de zeer toegankelijke teksten en de vele grappen zal dit aantrekkelijke boekje een groot aantal kinderen aanspreken. Vanwege de combinatie van makkelijke teksten en strips is dit boekje ook prima geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789067979436 | 97 pagina's

Titel Dagboek van een taekwondomeester
Auteur Shamini Flint
Secundaire auteur Sally Heinrich ; Toos IJdema
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Condor, 2018
Overige gegevens 97 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Diary of a taekwondo master. - Allen & Unwin, (c)2012
ISBN 9789067979436
PPN 413353818
Rubriekscode 618.83
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Taekwondo; Anekdoten
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Vechtsporten