Waar komen wij vandaan?
Boek

Waar komen wij vandaan? op zoek naar antwoorden in het evolutiedebat ([2018])/ Dr. M.J. Paul

Overzicht vanuit een christelijk perspectief van de knelpunten tussen de Bijbelse scheppingsleer en de evolutietheorie, waarbij onder meer het denken van Darwin en dat van de creationisten aan de orde komen.

Aanwezigheid

Recensie

In 2017 verscheen van deze auteur 'Oorspronkelijk : overwegingen bij schepping en evolutie'. Dit boek is een verkorte samenvatting in eenvoudiger taal, maar beslist niet simpel. De indeling van het boek is hetzelfde gebleven. Eerst de twistpunten tussen creationisten en evolutionisten, dan een traditionele exegese van Genesis 1-3. Daarna komt het boeiendste gedeelte: een overzicht van evolutietheorieën voor Darwin, die van Darwin en dan de postdarwinisten. Tot slot komen Intelligent Design en opvattingen van christenen die een compromis willen vinden tussen hun geloof en de evolutietheorie aan de orde. Dit alles schrijft hij vanuit zijn geloof in de letterlijke historiciteit en natuurwetenschappelijke waarheid van de Bijbel, zij het dat hij bij Jozua 10, 12-14 een oogje dichtknijpt. Met afbeeldingen in zwart-wit, een lijst van literatuur, dvd's en websites en een register. Lay-out met bruine steunkleur.

Specificaties

Nederlands | 9789402906325 | 184 pagina's

Titel Waar komen wij vandaan? : op zoek naar antwoorden in het evolutiedebat
Auteur M.J. Paul
Type materiaal Boek
Uitgave Apeldoorn : de Banier uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 184 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Samenvatting van: Oorspronkelijk : overwegingen bij schepping en evolutie. - Apeldoorn : Labarum Academic, (c)2017
ISBN 9789402906325
PPN 416336450
Rubriekscode 230.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Creationisme ; Evolutieleer ; Geloof
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Evolutieleer