Vasten
Boek

Vasten je innerlijke bron vinden ([2018])/ Anselm Grün, Nederlandse vertaling Carolijn Visschers

Overdenkingen, gebeden en oefeningen door de Duitse benedictijn over de Veertigdagentijd voor Pasen, een tijd om te vasten.

Aanwezigheid

Recensie

Veertig dagen duurt de voorbereiding op Pasen, een tijd om te vasten. De bekende Duitse benedictijn bespreekt het thema vasten en de huidige consumptiemaatschappij. Door te vasten krijg je meer gevoel voor de essentie van het leven. Vasten is reiniging van het lichaam en geestelijke reiniging. Een geneesmiddel dus voor lichaam en ziel. Strijd tegen hartstochten, intensivering van het gebed. Vasten wijst ons de weg naar onze innerlijke bron. Door middel van opdrachten, oefeningen om je lichaam te reinigingen en meditatieteksten krijg je de kans je innerlijke vrijheid te vinden en je geest te vernieuwen om een mens van Pasen te worden. Dit boekje is zeer goed bruikbaar voor groepen in kerkelijke kringen maar ook individueel. Een hedendaagse aanpak van dit thema. Inspirerend en prettig leesbaar. Weer een van de betere boekjes van de auteur. Gebonden uitgave in pocketformaat; normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789043529310 | 158 pagina's

Titel Vasten : je innerlijke bron vinden
Auteur Anselm Grün
Secundaire auteur Carolijn Visschers
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Kok, [2018]
Overige gegevens 158 pagina's - 18 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Met literatuuropgave - Vertaling van: Meine innere Quellen finden. - Münsterschwarzach : Vier-Türme GmbH, Verlag, (c)2015
ISBN 9789043529310
PPN 413569357
Rubriekscode 245.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vasten
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Vasten