Mijn grote vriend Leeuwwitje
Boek

Mijn grote vriend Leeuwwitje (2018)/ Jim Helmore & Richard Jones, vertaald [uit het Engels] door Imme Dros

Caro is net verhuisd. In het nieuwe huis is alles nog wit en leeg. Dan ontmoet Caro op zolder een grote witte leeuw. Samen spelen ze verstoppertje. Maar na een tijdje stuurt Leeuwwitje Caro naar buiten om nieuwe vriendjes te maken. Oblong prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Caro is net verhuisd met haar moeder. Op de nieuwe plek heeft ze nog geen vriendjes om mee te spelen. Wanneer Caro het huis verkent, ontmoet ze een grote sneeuwwitte leeuw. Samen met de leeuw speelt Caro verstoppertje en andere spelletjes in het huis. Maar haar nieuwe vriend Leeuwwitje moedigt haar aan om ook buiten te spelen en andere vriendjes te maken. Het verhaal gaat over de kleine angsten van een jong meisje, dat te verlegen is om vriendjes te maken. Met de hulp van een fantastisch beest leert Caro haar angsten te overwinnen en dapper te zijn. De sfeervolle illustraties in matte, natuurlijke kleuren zijn gedetailleerd en laten meer zien dan er in de tekst beschreven wordt. De aanvullende figuren en personages, zoals de huisdieren, sporen de kijkers aan om meer te ontdekken. Daarnaast is er gespeeld met de kleuren van de leeuw. Doordat de leeuw wit is, kan hij zich goed verstoppen in het witte huis. Met subtiele kleurverschillen kan de jonge kijker op elke plaat met plezier op zoek naar het lichaam van de leeuw. Maar waar moet Leeuwwitje heen als het huis steeds levendiger wordt en meer kleur krijgt? De inhoud van het verhaal in dit oblong prentenboek is luchtig; het kan kinderen helpen om niet bang te zijn voor het onbekende. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045121598

Titel Mijn grote vriend Leeuwwitje
Uniforme titel Leeuwwitje
Auteur Jim Helmore
Secundaire auteur Richard Jones ; Imme Dros
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Kinderboekenuitgeverij, 2018
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 × 29 cm
Annotatie (c)tekst Jim Helmore, (c)illustraties Richard Jones - Franse titel: Leeuwwitje - Vertaling van: The snow lion. - Simon and Schuster, 2017
ISBN 9789045121598
PPN 413354024
Thematrefwoord Verhuizen ; Fantasievriendjes ; Verlegenheid
Taal Nederlands