Terug naar school
Boek

Terug naar school (januari 2018)/ scenario Davy Mourier, tekeningen Stan Silas ; inkleuring Valérie Sierro ; vertaling [uit het Frans] Dieter van Tilburgh

Recensie

Luca is een weesjongen en heeft maar één droom: toegelaten worden op de Imagi-school, een opleiding voor fantasierijke bedenkers van wonderwezens, die volgens hun droom concreet worden gerealiseerd. De school is niet weggelegd voor iedereen en hanteert een strenge selectieprocedure. Luca lijkt niet door de eerste ronde te zijn heen gekomen, maar gaat op een geniepige manier toch door; hij steelt een plekje en laat zo zijn 'droom' tot leven komen. Super Kaka is geboren, een klein superwezen in de vorm van een drol die ruikt naar aardbeien. Dat is de droom van Luca - iedereen lacht hem uit, maar niemand weet nog dat Super Kaka zéér krachtig blijkt. De tekeningen van deze ballonstrip zijn in 'manga'-stijl en ingekleurd met een licht en vrolijk palet. Het boek is luchtig, vlot en komisch en toont de jonge lezer een verhaal over een weesjongen die graag zijn droom wil waarmaken. De ballonstrip is bedoeld voor een jong, breed publiek vanaf ca. 10 jaar. Eerste deel in een reeks; het verhaal wordt voortgezet in een volgend deel.

Specificaties

Nederlands | 9789463063555 | 47 pagina's

Titel Terug naar school
Uniforme titel Een nieuw schooljaar
Auteur Stan Silas
Secundaire auteur Davy Mourier ; Valérie Sierro ; Dieter van Tilburgh
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave 's-Hertogenbosch : Silvester, januari 2018
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Omslagtitel: Een nieuw schooljaar - Beeldverhaal - Vertaling van: Rentrée des classes. - Éditions Delcourt, 2016. - (Super caca ; 1)
ISBN 9789463063555
PPN 41647196X
Genre stripverhaal - science-fiction - humoristische roman
Taal Nederlands