Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Heel kleine beestjes
Boek

Heel kleine beestjes de onzichtbare wereld (z)onder de microscoop ([2018])/ Hélène Rajcak, Damien Laverdunt, met wetenschappelijk advies van Cédric Hubas en Christine Rollard ; vertaling [uit het Frans]: Debbie Nieberg ; redactie: Vitataal

Wist je dat er huisstofmijten zitten in je bed, kaasmijten in de keuken en klokdiertjes in stilstaand water? Minuscule plantjes en dieren zijn 150 keer uitvergroot te zien op paginagrote kleurenillustraties. Informatie staat op uitvouwbare bladzijden. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mosselkreeftjes in zeeën en oceanen, huisstofmijten in het bed, kaasmijten in de keuken of beerdiertjes in een polletje mos en klokdiertjes in stilstaand water; de wereld wemelt van de minuscule plantjes en dieren. Het stevige boek in groot formaat toont aan de hand van tien aantrekkelijke, gedetailleerd en natuurgetrouw getekende kleurenillustraties ter grootte van een dubbele pagina, tien verschillende microleefgebieden. Elke illustratie is voorzien van een uitklapbaar gedeelte met een introductie en waarop, na het uitklappen de korte besprekingen van de afgebeelde wezentjes (met corresponderend nummer) te lezen zijn. De vergroting en groottes van de dieren wordt steeds weergegeven. Lastige begrippen zijn met een sterretje aangegeven en worden in een zeer uitgebreide woordenlijst, die met behulp van illustraties uitleg geeft, besproken. Jammer is dat er veel te veel sterretjes zijn en het opzoeken lastig. Voorin was de woordenlijst als inleiding prachtig op zijn plaats geweest, maar nu werkt het storend. Een register is niet aanwezig. Educatief, boeiende informatie en de wezentjes opzoeken is een leuke bezigheid. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059568259 | 32 pagina's

Titel Heel kleine beestjes : de onzichtbare wereld (z)onder de microscoop
Auteur Hélène Rajcak
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Damien Laverdunt ; Cédric Hubas ; Debbie Nieberg
Type materiaal Boek
Uitgave 's-Graveland : Fontaine uitgevers, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Vertaling van: Les mondes invisibles des animaux microscopiques. - France : Actes du Sud Junior, (c)2016
ISBN 9789059568259
PPN 413353176
Rubriekscode 579
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Microbiologie
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Microbiologie