Het complete vogelboek
Boek

Het complete vogelboek ([2018])/ Natahlie Tordjman, illustraties Judith Gueyfier & Julien Norwood ; vertaling [uit het Frans] Jevgenia Lodewijks

Waarom zingen vogels? Welke vogel kan slapend vliegen? Ontdek de wereld van vogels, lees hoe ze eruitzien en zich gedragen. Met quizzen, opdrachtjes, zoekplaten en QR-codes met vogelgeluiden en getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat is een vogel? Hoe bewegen vogels? Wat eten ze? Waar leven ze? En hoe worden de kuikens geboren? Dit is geen gewone vogelgids, maar een uitnodiging om vogels te leren kennen en te observeren. Daarbij gaat het niet alleen om uiterlijk maar ook om gedrag. Je leert soorten snavels te onderscheiden, zoals van insecteneters en zaadeters. Je ontdekt hoe de poten van vogels in elkaar zitten: klimpoten, zwempoten en looppoten. Ook het verenkleed komt aan bod. En dan het gedrag: hoe ze vliegen (slagvlucht, golvende vlucht, glijvlucht), lopen (stappen of hippen), duiken en zwemmen. Hoe ze jagen en welke vistechnieken er zijn. Leuk zijn ook de pagina's met 'de dag van een vogel' en 'de eerste dagen van de kuikens'. Hier en daar is er een quiz als tussendoortje. De vele vogels in het boek (dus toch een soort gids) zijn natuurgetrouw getekend, zij het iets vereenvoudigd. Al met al een prachtig boek voor jonge vogelaars, met een hoge informatiedichtheid, heldere tekst en fraaie vormgeving. Achterin zijn twintig QR-codes met vogelgeluiden opgenomen van bekende Europese vogels. Inclusief register. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000361168 | 77 pagina's

Titel Het complete vogelboek
Auteur Natahlie Tordjman
Secundaire auteur Judith Gueyfier ; Julien Norwood ; Jevgenia Lodewijks
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, [2018]
Overige gegevens 77 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Le livre aux oiseaux. - Éditions Belin/Humensis, 2017
ISBN 9789000361168
PPN 413491161
Rubriekscode 598.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels