Het leukste kijk- en leesboek ooit!
Boek

Het leukste kijk- en leesboek ooit! ([2018])/ Richard Scarry, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Jan Steur

Hukkie, Sallie, Wim en de families Kat en Knor beleven allerlei avonturen. Groot aanwijsprentenboek met vrolijk gekleurde illustraties van allerlei figuren, voorwerpen en activiteiten, ingedeeld in bekende thema's als de keuken, de speelplaats, tellen, de boerderij, het station en naar de dokter. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Dit kijk- en aanwijsboek (het origineel komt uit 1979) bevat de overbekende illustraties van Richard Scarry. De personages zijn dierfiguren met menselijke eigenschappen. In twintig hoofdstukken worden woorden thematisch (o.a. seizoenen, kleuren, tellen, vormen, bij de dokter, het huis poetsen) aangeboden; niet alle woorden passen even goed bij het thema. Het aantal aangeboden woorden en begrippen is groot en gevarieerd. Er zijn korte verhaaltjes en een aantal gedichtjes. Het taalgebruik is wat formeel en doet soms niet-Nederlands aan, ook is er een nogal moralistisch hoofdstuk over manieren. De bladspiegel is vol en kleurrijk. Twee dierfiguren die aldoor grappige dingen beleven, keren steeds terug. Kinderen zullen plezier beleven aan het bekijken. Bij gebruik ter uitbreiding van de woordenschat zal veel toelichting van een volwassene nodig zijn. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044750768 | 47 pagina's

Titel Het leukste kijk- en leesboek ooit!
Auteur Richard Scarry
Secundaire auteur Jan Steur
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Richard Scarry's best first book ever. - Random House Children's Books, 1979 - Oorspronkelijke titel: Richard Scarry's eerste kijk- en leesboek. - Aartselaar : Zuidnederlandse Uitgeverij ; Harderwijk : Centrale Uitgeverij, 1980
ISBN 9789044750768
PPN 417152973
Thematrefwoord Vormen ; Tellen ; Kleuren ; seizoenen ; Aanwijsboeken
Taal Nederlands