Dromen van de beker
Boek

Dromen van de beker ([2018])/ Ulli Potofski, met illustraties van Kai Pannen ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Hilde Nagel-Peters

Manuel is de topschutter van zijn elftal. Maar waarom heeft hij al heel lang geen goal meer gemaakt? Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Manuel is topschutter bij zijn club Vereniging Kielboys, maar hij is volledig uit vorm. Hij moet een belangrijk toernooi spelen en in het laatste hoofdstuk wordt duidelijk hoe dit afloopt. Het taalgebruik is vrij eenvoudig en de schrijstijl vlot. In de tekst staan namen en Engelse woorden dikgedrukt en in een ander, groter lettertype. De vele zwart-witillustraties hebben het karakter van stripverhalen. In gekaderde koloms worden bepaalde onderwerpen uitgelegd, bijvoorbeeld wat een hattrick is en hoe het logo van de Engelse voetbalclub Arsenal eruitziet. Het verhaal van een Duitse sportjournalist is wel duidelijk op Duitse leest geschoeid, het Nederlands voetbal komt niet aan bod. Een verhaal voor echte voetbalfans die meer willen weten over hun favoriete clubs en spelers. Deel in de serie 'Voetbalhelden'*. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044748833 | 128 pagina's

Titel Dromen van de beker
Auteur Ulli Potofski
Secundaire auteur Kai Pannen ; Hilde Nagel-Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 128 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Der große Traum vom Titel. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2016. - (Der beste Kicker des Universums)
ISBN 9789044748833
PPN 416931936
Genre sport
Thematrefwoord Voetbal
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Voetbalhelden
Boek

Voetbalhelden (2018- ...)

vol.
Uitgeleend
Ulli Potofski