Mediation
Boek

Mediation met geweldloze communicatie (2018)/ Liv Larsson, vertaling [uit het Engels naar het oorspronkelijke Zweeds]: Mark Brouwers en Hester Macrander ; (met redactionele ondersteuning van Justine Mol)

Aanwezigheid

Recensie

Er zijn talloze wijzen waarop iemand met een verschil van mening, een conflict of een geschil kan omgaan. Een mogelijkheid is om een mediator in te schakelen. Dat gebeurt steeds vaker, zowel in privé-conflicten als zakelijke geschillen. Een goede mediator beschikt over passende competenties. In dit goed geschreven boek, afkomstig van een Zweedse mediator, staan de theorie en de praktijk centraal van de zogeheten Geweldloze Communicatie, het bekende leerstuk van Marshall Rosenberg. De 'ins and outs' van deze aanpak worden beschreven, mede aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden. Het is een goed toegankelijk boek. Iedereen die te maken krijgt met geschillen, kan zijn voordeel doen met de tips die gegeven worden. Een aanwinst in de inmiddels omvangrijke literatuur over vaardigheden voor mediators.

Specificaties

Nederlands | 9789047710462 | 302 pagina's

Titel Mediation : met geweldloze communicatie
Auteur Liv Larsson
Secundaire auteur Mark Brouwers ; Justine Mol
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2018
Overige gegevens 302 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: A helping hand : mediation with nonviolent communication. - Svensbyn : Friare Liv AB, (c)2010. - Oorspronkelijke titel: Skapa möten och kontakt genom medling : att agera tredje part med hjälp av nonviolent communication
ISBN 9789047710462
PPN 416619843
Rubriekscode 307.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mediation
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Mediation