De wolf die uit het boek viel
Boek

De wolf die uit het boek viel (2018)/ Thierry Robberecht & Grégoire Mabire

Nadat Wolf uit zijn boek is gevallen, verandert hij in een klein bang wolfje. Hij probeert zich in een ander boek te verstoppen, maar wordt overal weggestuurd. Tot hij een meisje met een rood kapje ontmoet. Prentenboek met zachtgekleurde, humoristische illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De boekenkasten in Zoë's kamer staan vol met boeken. Zo vol dat er een boek naar beneden valt en de boze wolf uit het verhaal tevoorschijn komt. Eenmaal uit zijn boek is Wolf niet zo dapper. Wanneer hij een kat in de kamer ziet, probeert Wolf zich snel weer in een boek te verstoppen. Hij rent van het ene naar het andere boek, komt terecht op een sprookjesbal en bij dinosaurussen, maar is nergens welkom. Zal het Wolf lukken om een boek te vinden waarin er wel een plekje voor hem is? Een grappig, verrassend prentenboek over een bange wolf op zoek naar zijn verhaal. Het is prachtig geïllustreerd met zachtgekleurde, sprookjesachtige tekeningen met veel humor. De tekeningen geven het verhaal helder weer en zijn sprekend: de mimiek van de verschillende dieren 'spreekt boekdelen'. Is het verhaal eenmaal een keer voorgelezen, dan kunnen kinderen, aan de hand van de tekeningen, het verhaal zelf makkelijk 'herlezen'. Het taalgebruik is toegankelijk, alhoewel sommige woorden wellicht wat lastig kunnen zijn voor de doelgroep, bv. professioneel, kuieren of willekeurig. Een ontzettend leuk, mooi en visueel sterk prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044825510

Titel De wolf die uit het boek viel
Auteur Thierry Robberecht
Secundaire auteur Grégoire Mabire
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, 2018
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Tekst: Thierry Robberecht, illustraties: Grégoire Mabire - 1e druk Nederlandse uitgave: 2015 - Vertaling van: Le loup tombé du livre. - Namen : Éditions Mijade, (c)2015
ISBN 9789044825510
PPN 417155654
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Boeken
Taal Nederlands