Oceanen
Boek

Oceanen ([2018])/ Jody Sullivan Rake, vertaling [uit het Engels] Paul van den Belt ; eindredactie: Hiskia Peters

Waarom zijn (schone) oceanen onmisbaar voor onze aarde? Lees over de oorzaken van de vervuiling van oceanen en hoe we ze kunnen beschermen. Met kleurenfoto's en enige vragen. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel uit de reeks 'Aarde in gevaar'* lees je hoe de mens in 150 jaar de oceanen en het leven daarin, voorgoed veranderd heeft. Dat dit niet goed uitpakt voor de oceanen die miljoenen jaren geleden al zijn ontstaan, weten veel kinderen inmiddels wel. In dit boek worden kinderen in tekst en beeld echter flink met de neus op de feiten gedrukt en dat is best confronterend. Op het omslag staat dat we zelf in actie moeten komen om de oceanen te beschermen. In de uitgave zijn twee bladzijden opgenomen met tips hoe je hieraan zelf kunt bijdragen, zoals minder water gebruiken en recyclen van plastic. Maar deze druppel op een gloeiende plaat-tips kunnen niet het rampgevoel verlichten dat je bekruipt bij het lezen. Qua inhoud is deze uitgave geschikt voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Moeilijke woorden worden gelijk naast de teksten uitgelegd in oranje vakken en ook nog eens in de woordenlijst achterin. Er wordt veel informatie gegeven over wat er door menselijk toedoen verkeerd gaat met de oceanen en welke invloed dat heeft op het zeeleven maar ook op ons leven. De uitgave laat je achter met het gevoel: dit komt nooit meer goed! Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463411851 | 32 pagina's

Titel Oceanen
Auteur Jody Sullivan Rake
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Hiskia Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Etten Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Endangered oceans, investigating oceans in crisis. - Capstone Press, (c)2015
ISBN 9789463411851
PPN 412774380
Rubriekscode 568.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oceanen ; Milieuverontreiniging
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Oceanen

Relaties/Serie

Aarde in gevaar
Boek

Aarde in gevaar (2018-...)

vol.
Uitgeleend