Rivieren
Boek

Rivieren ([2018])/ Rani Iyer, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: Hiskia Peters

Waarom zijn (schone) rivieren onmisbaar voor onze aarde? Lees over de oorzaken van de vervuiling van rivieren en hoe we ze kunnen beschermen. Met kleurenfoto's en enige vragen. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Waarom zijn rivieren onmisbaar voor onze planeet en hoe kunnen wij ze beschermen? Dit deel uit de serie 'Aarde in gevaar'* gaat over het behoud van onze rivieren die door toedoen van de mens worden vervuild. Ook dieren worden in hun voortbestaan bedreigd. De vervuiling komt mede door de landbouw, de industrie en ons afval. De auteur benadrukt het belang van schoon water en luidt de noodklok: dat is belangrijk voor o.a. ons drinkwater, recreatie en kweken van bepaalde vissoorten. Behalve op vervuiling wordt ook ingegaan op gevaren als stedelijke ontwikkeling, stuwdammen, overbevissing en invasieve soorten. De tekst is goed opgebouwd en overzichtelijk ingedeeld met titels en kopjes. Moeilijke woorden worden gelijk naast de teksten uitgelegd in oranje vakken en ook nog eens in de woordenlijst achterin. De realistische kleurenfoto's (met uitleg) tonen de mooie rivieren en de schrijnende afbraak ervan. Het laatste hoofdstuk geeft aan wat wij zelf kunnen doen om de rivieren te beschermen, maar dat is een druppel op een gloeiende plaat. In de uit het Engels vertaalde uitgave wordt niet op de situatie in Nederland ingegaan. Bevat opdrachten en verwijzingen naar boeken en websites. Geschikt om kinderen milieubewust te maken. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463411868 | 32 pagina's

Titel Rivieren
Auteur Rani Iyer
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Hiskia Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Etten Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Endangered rivers, investigating rivers in crisis. - Capstone Press, (c)2015
ISBN 9789463411868
PPN 412774356
Rubriekscode 568.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rivieren ; Milieuverontreiniging
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Rivieren

Relaties/Serie

Aarde in gevaar
Boek

Aarde in gevaar (2018-...)

vol.
Uitgeleend