Fossiele brandstoffen
Boek

Fossiele brandstoffen ([2018])/ Rani Iyer, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: Hiskia Peters

De mens maakt massaal gebruik van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie en steenkool. Wat zijn de gevolgen daarvan voor het milieu? En kun je zelf daar ook iets aan doen? Met kleurenfoto's en enige vragen. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

Handzame uitgave in de reeks 'Aarde in gevaar'*. De reeks en ook dit deel over fossiele brandstoffen wil kinderen ervan bewust maken dat we in actie moeten komen. De aarde is in gevaar doordat de mens massaal gebruikmaakt van fossiele brandstoffen. De hele wereld draait op energie en de fossiele brandstoffen (aardgas, aardolie, steenkool) raken én in snel tempo op én vervuilen de atmosfeer. De gevolgen daarvan zijn: de lucht raakt vol fijnstof, de aarde warmt op, het klimaat verandert en er komen meer overstromingen. Alternatieven die volop in ontwikkeling zijn, zijn investeren in windenergie en zonne-energie. Maar ook elk mens kan een steentje bijdragen aan het beperken van het gebruik van fossiele brandstoffen. Dit deel is stevig van inhoud: de tekst schuwt moeilijke woorden en begrippen niet en een hoog begrijpend leesniveau is vereist. De inhoud is compact en wordt ondersteund door kleurenfoto's en enige schematische kleurentekeningen. In deze uitgave (oorspronkelijk Engelstalig, 2015) wordt helaas nog geen aandacht besteed aan de toepassing van waterstof. Een van de weinige uitgaven over uitsluitend dit thema. Uitermate bruikbaar voor kinderen van ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463411837 | 32 pagina's

Titel Fossiele brandstoffen
Auteur Rani Iyer
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Hiskia Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Etten Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Endangered energy, investigating the scarcity of fossil fuels. - Capstone Press, (c)2015
ISBN 9789463411837
PPN 412774364
Rubriekscode 643.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fossiele brandstoffen ; Milieuverontreiniging ; Steenkool ; Aardolie ; Aardgas
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Fossiele brandstoffen

Relaties/Serie

Aarde in gevaar
Boek

Aarde in gevaar (2018-...)

vol.
Uitgeleend