Jumanji: welcome to the jungle
DVD

Jumanji: welcome to the jungle ([2018])/ directed by Jake Kasdan

De scholieren Bethany, Martha, Spencer en Fridge worden een videogame ingezogen. Als hun avatars moeten ze zien te overleven in de jungle. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Avonturenkomedie van Jake Kasdan (Bad teacher; Walk hard), een vervolg op 'Jumanji' (1995) met Robin Williams. Vier middelbare scholieren moeten nablijven wegens onder meer brutaal gedrag en plagiaat. Tijdens het opruimen van de kelder vinden ze een videospel genaamd Jumanji en als ze het gaan spelen worden ze het spel ingetrokken. Ze belanden in de jungle met het uiterlijk van hun avatar. Nerd Spencer wordt bijvoorbeeld superheld-archeoloog Smolder Bravestone (Dwayne 'The Rock' Johnson), studiebol Martha is strijdster Ruby Roundhouse (Karen Gillan). Om te ontsnappen moeten ze het spel winnen voordat ze drie keer doodgaan en 'eindbaas' Russel Van Pelt (Bobby Cannavale) verslaan. De recensenten geven 3-4 sterren. André Waardenburg (NRC 19-12-'17): '(...) Deze versie is stukken beter (...) Klinkt op papier flauw, maar is dankzij de charmante cast verrassend leuk. Zoals er wel meer amusant is aan deze actiekomedie waarin de personages leren hun angsten te overwinnen en terloops ook andere dingen opsteken: het belang van samenwerken bijvoorbeeld. De avonturen zijn klassiek, de identiteitspolitiek - vrouw in mannenlichaam flirt met andere man - is eenentwintigste-eeuws. (...)' Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Engels | 8712609641974

Titel Jumanji: welcome to the jungle
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jake Kasdan ; Dwayne Johnson ; Jack Black ; Kevin Hart ; Karen Gillan
Type materiaal DVD
Uitgave Hilversum : Sony Pictures Home Entertainment, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (114 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart en Karen Gillan. - Engels gesproken, Frans, Duits of Russisch nagesynchroniseerd,14 talen ondertiteld Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Matt Tolmach Productions, 2017
ISBN 8712609641974
PPN 416943071
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Computerspelen
Taal Engels