In je eigen tuintje
Boek

In je eigen tuintje plantjes kweken en knutselen ([2018])/ Clara Lidström en Annakarin Nyberg, vertaling [uit het Zweeds]: Neeltje Wiersma ; met illustraties van Katy Kimbell en Li Söderberg

Lees hoe je tomaten, zonnebloemen en zelfs hazenkeutels plant. Knutsel ook een bonenspel of vetbol voor de vogels. Uitleg, stap voor stap met tekeningen, en kleurenfoto's van de resultaten. Makkelijk te lezen. Samen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat kunnen kinderen allemaal doen met tuinieren? Na wat algemene tips volgen allerlei stapsgewijs uitgelegde (knutsel)ideeën, zoals het verven van bloempotjes om er verschillende gewassen in te zaaien en het stekken van geraniums. Maar ook het maken van 'naamstenen', stenen waarop de plantnaam wordt geschilderd en een vetbol maken voor de vogels. Ook is er uitleg over hoe je de hoogste zonnebloem kunt krijgen. De meeste ideeën zijn een combinatie van knutselen en tuinieren (zaaien en planten). Het leuke van deze uitgave is dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen onkruid en gewassen die je in de winkel kunt kopen. Erg leuk en leerzaam is het zaaien van hazenkeutels, waardoor je kunt zien wat de haas allemaal heeft gegeten. De uitleg in een duidelijke letter is helder en stapsgewijs met duidelijke kleurentekeningen. De kleurenfoto's en -illustraties in zachte kleuren op een pastelkleurige achtergrond maken het geheel overzichtelijk en ondersteunen de tekst. Een heerlijk en fantasierijk boekje voor kinderen om te experimenteren met leuke tuin- en knutselideeën, zaadjes en groen. Ook geschikt voor moeizame lezers. Samen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000359370 | 53 pagina's

Titel In je eigen tuintje : plantjes kweken en knutselen
Auteur Clara Lidström
Secundaire auteur Annakarin Nyberg ; Neeltje Wiersma ; Katy Kimbell
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2018]
Overige gegevens 53 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Odla, steg för steg. - Stockholm : Raben & Sjögren, (c)2018
ISBN 9789000359370
PPN 413491390
Rubriekscode 637.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Groenteteelt; Potplanten ; Moestuinen
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Moestuinen