Het spel
Boek

Het spel een huurmoordenaar kent maar één wet: doden of zelf gedood worden ([2018])/ Tom Wood, vertaling [uit het Engels]: Gert van Santen

Huurmoordenaar Victor wordt door de CIA benaderd om de plaats in te nemen van een zojuist door hem vermoorde collega-huurmoordenaar om zo achter de identiteit van diens beoogd slachtoffer te komen.

Aanwezigheid

Recensie

Victor is een huurmoordenaar die voor geld opdrachten aanneemt onder de voorwaarde dat hijzelf over de uitvoering beslist. Nadat hij in Algiers een Nederlandse huurmoordenaar heeft vermoord, wordt hij door de CIA benaderd om de plaats van deze Nederlander in te nemen om te achterhalen wie zijn volgende slachtoffer zou zijn geweest. Er volgt een jacht door Europa met een ontknoping in Rome. Victor is een man zonder emoties, gevoel lijkt hij niet te hebben en hem ontbeert ook het vermogen normale relaties aan te gaan. Wat van de man resteert, is een koelbloedige moordmachine, de beste in zijn vak. Het is voor de lezer lastig om zich met zo'n hoofdpersoon te identificeren. De roman moet het dan ook vooral hebben van vele en snelle acties, slimmigheidjes en manieren om de tegenstander te doden of te pijnigen. De eerste 80 pagina's vraagt de lezer zich voortdurend af waar het heen gaat, want een begin van een plot valt bijna niet te ontdekken. Eigenlijk dus een heel vervelende en onwaarschijnlijke thriller, een genre dat ruim voldoende goede voorbeelden kent. Deel in een reeks rond Victor.

Specificaties

Nederlands | 9789022582848 | 379 pagina's

Titel Het spel : een huurmoordenaar kent maar één wet: doden of zelf gedood worden
Auteur Tom Wood
Secundaire auteur Gert van Santen
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, [2018]
Overige gegevens 379 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The game. - London : Sphere, 2013. - (Victor the Assassin ; 3)
ISBN 9789022582848
PPN 413355500
Genre thriller
Taal Nederlands