Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Archangel
Boek

Archangel (2018)/ Robert Harris, vertaald [uit het Engels] door Hans Kooijman

Een Britse specialist in de Sovjet-geschiedenis is een gruwelijk geheim uit het laatste levensstadium van de dictator Stalin op het spoor en brengt zichzelf daarmee in groot gevaar.

Aanwezigheid

Recensie

Herdruk van een al in 1998 verschenen thriller. De Britse historicus Kelso woont in Moskou een conferentie bij, als hij in zijn hotelkamer wordt bezocht door een oud-bewaker van een voormalig hoofd van de Russische geheime politie. Hij beweert dat zijn baas een mysterieus aantekenboek van Stalin ontvreemdde op het moment van Stalins dood in 1953. Kelso besluit dit verhaal te checken. Al snel blijken ook andere mensen geïnteresseerd in dit specifieke document. Kelso moet oppassen voor Mamantov, een fanatiek Stalin-aanbidder. De Russische militie houdt hem nauwkeurig in de gaten. En de Amerikaanse journalist O'Brian speelt een cruciale rol. De zoektocht verandert in een moordzuchtige achtervolging door nachtelijk Moskou tot in het uiterste noorden van Rusland, waar in een enorm besneeuwd bos Stalins laatste grote geheim al bijna een halve eeuw verborgen is. Uitstekend uitgediepte karakters. Prachtig beschreven couleur locale. Na twintig jaar nog steeds een zeer boeiende thriller, waarin een stukje Russische geschiedenis knap is verweven in een fictief verhaal met verrassend einde. Een pageturner.

Specificaties

Nederlands | 9789403107301 | 414 pagina's

Titel Archangel
Auteur Robert Harris
Secundaire auteur Hans Kooijman
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Cargo, 2018
Overige gegevens 414 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : De Boekerij, 1999 - Vertaling van: Archangel. - London : Random House, (c)1998
ISBN 9789403107301
PPN 413354520
Genre thriller - politieke roman
Thematrefwoord Stalin, I.V.
Taal Nederlands